Co tam Panie w polityce?
Invi napisał(a):Glenroy napisał(a):poza tym nie można zmieniać prawa wyborczego do pół roku przed wyborami.
Wyborczego nie, ale zapis konstytucji który na to nie pozwala już tak
No tak, ale mimo wszystko, żeby zatwierdzić zmianę w konstytucji musi być ona poparta przez 2/3 posłów, na całe szczęście PO nie ma takiej siły, a PIS nie pójdzie z nimi na pokojową ścieżkę i cały misterny plan pójdzie w pi*du, tak samo jak było to w kwestii prywatyzacji lasów państwowych. To nie jest takie hop. Bronek może sobie wnosić projekty, ludzie mogą to łykać, a prawda jest taka, że tak samo Bredzisław, jak i całe PO, doskonale zdają sobie sprawę, że w sejmie to nie przejdzie, bo nawet jeżeli ustawa była by OK, to i tak chociażby dla zasady PIS nie pozwoli żeby cokolwiek takiego przeszło, nie w takiej sytuacji, nie przed wyborami

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Glenroy napisał(a):Invi napisał(a):Glenroy napisał(a):poza tym nie można zmieniać prawa wyborczego do pół roku przed wyborami.
Wyborczego nie, ale zapis konstytucji który na to nie pozwala już tak
No tak, ale mimo wszystko, żeby zatwierdzić zmianę w konstytucji musi być ona poparta przez 2/3 posłów, na całe szczęście PO nie ma takiej siły, a PIS nie pójdzie z nimi na pokojową ścieżkę i cały misterny plan pójdzie w pi*du, tak samo jak było to w kwestii prywatyzacji lasów państwowych.
PiS nie jest taki głupi. JOWy opłacają się tak samo PO jak i PiSowi. W kwestiach kluczowych jak liczne podwyżki podatków, ozusowanie umów śmieciowych itp głosowali razem

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Po pierwsze należy rozróżnić JOWy Brytyjskie od Australijskich!
Te pierwsze proponowane przez Kukiza i POPIS gwarantują zamurowanie sceny politycznej właśnie przez POPIS, więc im bardzo zależy na nich.
Po drugie, zmiana w konstytucji nie jest konieczna,ani tym bardziej nic nie daje w sprawie wprowdzenia JOWów,a jej nagła zmiana przez Prezydenta kompletnie podważa jego wiarygodność. W końcu to prezydent RP ma stać na jej czele i w jej ochronie.
("Aby wprowadzić jednomandatowe okręgi wyborcze konieczna jest jednak zmiana art. 96 ust. 2 Konstytucji RP, który mówi iż "wybory do Sejmu są powszechne, równe, bezpośrednie i proporcjonalne oraz odbywają się w głosowaniu tajnym". Prezydencki projekt zakłada natomiast zmianę ordynacji na większościową."
Kto powiedział, iż przymiotnik "proporcjonalne" odnosi się do ordynacji? To jeden z większych mitów, który obaliła Fundacja Madisona w oparciu o orzecznictwo TK. "Proporcjonalność" jako przymiotnik odnosi się do tzw. normy proporcjonalności tj. tego _by na 1 przedstawiciela w Sejmie przypadała względnie jednakowa liczba obywateli_. Daleko mi do kochania JOW, ale JOWy nie wymagają zmiany Konstytucji.)
Głosowanie w tych wyborach to już nie jest nawet kwestia wyboru pomiędzy mniejszym a większym złem.
Wszystko jest jednym i tym samym gównem.
Warto w tych wyborach oddać nieważny głos. I należy pamiętać, że nie oddanie głosu a oddanie głosu nieważnego to całkiem inna sprawa.
Te pierwsze proponowane przez Kukiza i POPIS gwarantują zamurowanie sceny politycznej właśnie przez POPIS, więc im bardzo zależy na nich.
Po drugie, zmiana w konstytucji nie jest konieczna,ani tym bardziej nic nie daje w sprawie wprowdzenia JOWów,a jej nagła zmiana przez Prezydenta kompletnie podważa jego wiarygodność. W końcu to prezydent RP ma stać na jej czele i w jej ochronie.
("Aby wprowadzić jednomandatowe okręgi wyborcze konieczna jest jednak zmiana art. 96 ust. 2 Konstytucji RP, który mówi iż "wybory do Sejmu są powszechne, równe, bezpośrednie i proporcjonalne oraz odbywają się w głosowaniu tajnym". Prezydencki projekt zakłada natomiast zmianę ordynacji na większościową."
Kto powiedział, iż przymiotnik "proporcjonalne" odnosi się do ordynacji? To jeden z większych mitów, który obaliła Fundacja Madisona w oparciu o orzecznictwo TK. "Proporcjonalność" jako przymiotnik odnosi się do tzw. normy proporcjonalności tj. tego _by na 1 przedstawiciela w Sejmie przypadała względnie jednakowa liczba obywateli_. Daleko mi do kochania JOW, ale JOWy nie wymagają zmiany Konstytucji.)
Głosowanie w tych wyborach to już nie jest nawet kwestia wyboru pomiędzy mniejszym a większym złem.
Wszystko jest jednym i tym samym gównem.
Warto w tych wyborach oddać nieważny głos. I należy pamiętać, że nie oddanie głosu a oddanie głosu nieważnego to całkiem inna sprawa.
<a href="http://www.szukiel.eu">Tuning Zawieszenia Motocross</a>
- Boodryl
- Świeżak
-
Tristello - Świeżak
Invi napisał(a):Nie wiem czy można się cieszyć z wyboru DudyTrochę tak jakby powiedzieć: "za******, ten też mnie zgwałci, ale chociaż bez hiva"
Mnie tam wygrana Dudy wcale nie cieszy. W drugiej turze był wybór między dżumą a cholerą. Cieszy mnie natomiast porażka Komora. Jego mina tuż po ogłoszeniu wyników była bezcenna

Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
mnie najbardziej wkurza to, że prawica będzie miała 6x4% i gówno dalej zrobią... Bo zamiast się łączyć, to doskonale sami się dzielą...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości