Pilne proszÄ™ o pomoc iskra raz jest raz nie
• Strona 1 z 1
Pilne proszÄ™ o pomoc iskra raz jest raz nie
Witam
Dziś stałem się posiadaczem Husaberga fe 501 z 2000r.Z moto jest taki problem ze iskra raz jest a raz nie tzn. Jest 1iskra na 7 kopniec
Dodam jeszcze ze jest tam motoplat.ProszÄ™ o pomoc [/b]
Dziś stałem się posiadaczem Husaberga fe 501 z 2000r.Z moto jest taki problem ze iskra raz jest a raz nie tzn. Jest 1iskra na 7 kopniec
Dodam jeszcze ze jest tam motoplat.ProszÄ™ o pomoc [/b]
Four Stroke Power !
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
-
braaaap - Świeżak
Co oznacza zapłon motoplat, bo nie orientuje się. Zapłon bez aku?
Standardowo podmień świecę, zmień fajkę WN, przewody WN, pomierz cewkę WN, obejrzyj przewody instalacji, zmierz ciągłość uzwojeń stojana i ich rezystancję. Porównaj parametry z serwisówką, jak nie masz to podaj wyniki tutaj.
Standardowo podmień świecę, zmień fajkę WN, przewody WN, pomierz cewkę WN, obejrzyj przewody instalacji, zmierz ciągłość uzwojeń stojana i ich rezystancję. Porównaj parametry z serwisówką, jak nie masz to podaj wyniki tutaj.
komar 2 biegi ->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
dlatego nie kupuje sie starych husabergów - same problemy
jak nie dojdziesz na szybko co jest nie tak ( czyli sprawdź podstawowe rzeczy )
to wyslij cały zapłon do firmy która sie zajmuje taką elektroniką, oni juz dobrze to posprawdzają. i ewentualnie naprawią
szukaj firmy np elserwis
jak nie dojdziesz na szybko co jest nie tak ( czyli sprawdź podstawowe rzeczy )
to wyslij cały zapłon do firmy która sie zajmuje taką elektroniką, oni juz dobrze to posprawdzają. i ewentualnie naprawią
szukaj firmy np elserwis
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Dzieki za namiary
A czy mogło być coś tak że poprostu jest przestawiony zapłon? orientujesz się może jaki jest koszt regeneracji zapłonu?
Dodam że moto jezdzi bez aku czy to może być tym powodem ?
Kolega miał ten sam problem w swojej xt powodem okazał się odwrotnie założony impulsator ale tam jest klasyczny zapłon a tu jakiś z kosmosu, przynajmniej dla mnie
A czy mogło być coś tak że poprostu jest przestawiony zapłon? orientujesz się może jaki jest koszt regeneracji zapłonu?
Dodam że moto jezdzi bez aku czy to może być tym powodem ?
Kolega miał ten sam problem w swojej xt powodem okazał się odwrotnie założony impulsator ale tam jest klasyczny zapłon a tu jakiś z kosmosu, przynajmniej dla mnie
Four Stroke Power !
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
-
braaaap - Świeżak
Elserwis bardzo dobry zakład, sam tam wszystko wysyłałem- minus taki że często nie przyjmują nowych rzeczy ze względu na długie kolejki. Koszt naprawy może wynosić 200zł, a może nawet 1200.
komar 2 biegi ->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości