Zobacz wątek - Co wybrać?
NAS Analytics TAG

Co wybrać?

i inne małe pojemności
_________

Co wybrać?

Postprzez Ymon » 17/5/2015, 19:38

Witam,
Mam 17 lat, 170cm
Mam zamiar kupić pierwsza biegówke aktualnie mam skuter. Chcę tym pojeździć po lesie, po polach(bez wariowania, skoków itd...) i po normalnej drodze, więc myślę o enduro o pojemności 50ccm. Jestem zielony jeśli chodzi o motoryzacje, więc chce się poradzić kogoś kto się na tym zna.
Z tego co wyczytałem najlepsza jest Honda hm cre ale to chyba nie wchodzi w grę ze względu na budżet. Chce znaleźć coś używanego do ok. 2500zł.
Tutaj mam pierwsze pytanie, czy poza hondą Derbi senda 50 będzie najlepszym wyborem?
Na razie znalazłem coś takiego, oby dwa wyglądają fajnie ale tak jak mówiłem nie znam się na tym:

http://olx.pl/oferta/derbi-senda-okazja-CID5-ID9ZeyL.html#cbb3651577 (otwórz link)

http://olx.pl/oferta/derbi-senda-xtreme-2005r-ebs-CID5-IDa5Laz.html#6dbfedd4f1 (otwórz link)

Co o nich myślicie? Jest coś lepszego? Najbardziej zależy mi na tej pierwszej gdyż jest dość blisko mnie.
O co mam zapytać gdy bede dzwonił do właściciela i na co zwrócić uwagę jeśli pojadę je obejrzeć?

Z góry dzięki za pomoc:)
Ymon
Świeżak

Postprzez Kojczyk » 17/5/2015, 20:51

Gdy będziesz oglądać to sprawdź lub zapytaj jaka ma kompresję (ciśnienie sprężania tłoka nowy ma około 12 bar do wymiany poniżej 9 bar) na jeździe próbnej sprawdź jak wchodzą biegi i stan opon za tą cenę raczej nie kupisz modelu z idealnym wyglądem ale można próbować
Zapytaj mnie a ci odpowiem.
Kojczyk
Świeżak

Postprzez Rolnik62 » 18/5/2015, 14:35

Jak jeździśz chińskim skuterem, to taki całkiem zielony z motoryzacji nie powinieneś być ;)

Pierwsza to katastrofa jeśli chodzi o malowanie i te naklejki. Ten królik to totalny armagedon :D

Druga ma połowę rzeczy pozmienianych, nie wiadomo, czy nie spadła z urwiska, nikt moim zdaniem nie kupuje plastików, lamp, żeby zmienić wygląd na swoje widzimisię.

Tak jak wyżej, "bier" z większą kompresją sprawdzoną w warsztacie (na słowo gość może ciebie po prostu okłamać). Jak kupisz w ciemno, to po miesiącu może ciebie czekać remont. I sprawdź konstrukcję zwłaszcza drugiej, czy nie jedzie jak motocykl żużlowy.
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
Rolnik62
Bywalec

Postprzez Orlinesowy » 20/5/2015, 11:47

Moim zdanie powinieneś rozglądać się za Yamaha dt 50 i derbi senda ponieważ są to najlepsze crossówki o pojemności 50cm3 i z drugiej strony patrząc są mało awaryjne i posiadają duży wybór części na rynku :). Najlepiej jak byś szukał moto z silnikiem am6 od groma części! Pozdrawiam!
Orlinesowy
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê