Romet Router WS 50, czy warto?
• Strona 1 z 1
Romet Router WS 50, czy warto?
Witam.
Aktualnie mam 16 lat i postanowiłem zaczekać aż skończę 18 lat, zrobię A2 i kupuję GS'a500. Zdecydowałem jednak na ten okres 2 lat kupić skuter/motorower, aby zdobyć doświadczenie i mieć jednak samodzielny pojazd. Budżet jaki mogę wydać to ok. 2000zł. Mam 185cm wzrostu.
Pomyślałem o Romet Router WS 50. Posiada już podstawy motocykla, więc mógłbym się na nim sporo nauczyć. Opinie w internecie są na prawdę pozytywne.
Są może jacyś posiadacze tego motocykla? Czy może warto zastanowić się nad czymś innym?
Pozdrawiam
Aktualnie mam 16 lat i postanowiłem zaczekać aż skończę 18 lat, zrobię A2 i kupuję GS'a500. Zdecydowałem jednak na ten okres 2 lat kupić skuter/motorower, aby zdobyć doświadczenie i mieć jednak samodzielny pojazd. Budżet jaki mogę wydać to ok. 2000zł. Mam 185cm wzrostu.
Pomyślałem o Romet Router WS 50. Posiada już podstawy motocykla, więc mógłbym się na nim sporo nauczyć. Opinie w internecie są na prawdę pozytywne.
Są może jacyś posiadacze tego motocykla? Czy może warto zastanowić się nad czymś innym?
Pozdrawiam
- BetPay
- Świeżak
Witaj, posiadam ten motorower i osobiście go polecam
Jeżeli chcesz kupić nowy nieużywany to po kupnie musisz sprawdzić czy wszystko jest dokręcone, ponieważ mój egzemplarz miał niedokręcone kierunki, lampę i ciężarki od kierownicy, które niestety zgubiłem.
Wg. mnie plusy to:
- Całkiem dużo możliwości tuningu.
- Wygląd i położenie przełącznika świateł, zapłonu jak w normalnym motocyklu
- Skrzynia 1-N-2-3-4
- Wygodne siedzenie.
- Małe spalanie (u mnie 2.3 l na 100 km)
- Bak o pojemności 12 litrów.
- Miły dla ucha dźwięk silnika.
A do minusów zaliczę:
- Duże wibracje na wysokich obrotach.
- Tylko 4 biegi.
- Ludziom podobno często palą się żarówki (u mnie spaliły się tylko 2 i po wymianie na inne działają do dziś, a przejechałem 3 i pół tysiąca kilometrów)
Mój obecny przebieg wynosi ponad 6000 kilometrów i żadnych usterek w silniku nie doświadczyłem, a jeżdzę na wysokich obrotach praktycznie za każdym razem, ale z tym chińczykiem jest jak na loterii, ponieważ niektórym siadają zawory po dwóch tysiącach km, itp. ale jak za tą cenę to polecam
Jeżeli zdecydujesz się na WS 50 to najlepiej z założonym zestawem 72 ccm
Osobiście, też przygotowuje się na A2, wiek jest, pieniądze też ale muszę najpierw popracować nad mięśniami, ponieważ muszę zdawać na zablokowanej 750, a to trochę waży

Jeżeli chcesz kupić nowy nieużywany to po kupnie musisz sprawdzić czy wszystko jest dokręcone, ponieważ mój egzemplarz miał niedokręcone kierunki, lampę i ciężarki od kierownicy, które niestety zgubiłem.
Wg. mnie plusy to:
- Całkiem dużo możliwości tuningu.
- Wygląd i położenie przełącznika świateł, zapłonu jak w normalnym motocyklu
- Skrzynia 1-N-2-3-4
- Wygodne siedzenie.
- Małe spalanie (u mnie 2.3 l na 100 km)
- Bak o pojemności 12 litrów.
- Miły dla ucha dźwięk silnika.
A do minusów zaliczę:
- Duże wibracje na wysokich obrotach.
- Tylko 4 biegi.
- Ludziom podobno często palą się żarówki (u mnie spaliły się tylko 2 i po wymianie na inne działają do dziś, a przejechałem 3 i pół tysiąca kilometrów)
Mój obecny przebieg wynosi ponad 6000 kilometrów i żadnych usterek w silniku nie doświadczyłem, a jeżdzę na wysokich obrotach praktycznie za każdym razem, ale z tym chińczykiem jest jak na loterii, ponieważ niektórym siadają zawory po dwóch tysiącach km, itp. ale jak za tą cenę to polecam

Jeżeli zdecydujesz się na WS 50 to najlepiej z założonym zestawem 72 ccm
Osobiście, też przygotowuje się na A2, wiek jest, pieniądze też ale muszę najpierw popracować nad mięśniami, ponieważ muszę zdawać na zablokowanej 750, a to trochę waży

- Dawid946
- Świeżak
To fakt. Ten romet to naprawdę jeden z niewielu chinoli jaki można polecić. Kolega ma i po 9tyś nadal nic się nie zepsuło. Ale to jest jedna wielka loteria który egzemplarz dobry a który dodupy.
Do kolegi wyżej. Jak nie masz ciężarka kierownicy to prowadzenie musi być naprawdę świetne
Do kolegi wyżej. Jak nie masz ciężarka kierownicy to prowadzenie musi być naprawdę świetne

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
A czy z silnikiem 72 ccm moge jezdzic na AM? Niektórzy mówią mi, że mam zrobić A1 i kupować 125, ale AM jest dwa razy tańsze (u mnie 500zl) jak i same motocykle..
I jeszcze ważna dla mnie sprawa : Jak to jest z odblokowaniem? Jest to legalne? Jakie są tego skutki?
Dziękuję bardzo za rady
na 90% zakupie w takim razie Rometa:)

Dziękuję bardzo za rady

- BetPay
- Świeżak