Trudne sprawy [+18]
Z tymi pasami to może i nie ma to jakiegoś uzasadnienia, ale osobiście nie wiem jak można jeździć bez nich.
Jak się odepnę na chwilę, to zaczynam latać po fotelu i jest mi niewygodnie.
Jak się odepnę na chwilę, to zaczynam latać po fotelu i jest mi niewygodnie.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
CzesterTX napisał(a):A ja nadal za ch*ja nie mogę pojąć, dlaczego istnieje obowiązek zapinania pasów bezpieczeństwa? Czy nie zapinając pasa stwarzam zagrożenie w ruchu drogowym?
Ja zawsze zapinam i nie widzę tu problemu. Robisz "klik" i gotowe.
Poza tym polecam filmiki z crash testów i obrażenia manekinów z pasami i bez.
Poza tym może zwolnijmy z obowiązku jazdy w kasku? Po co mistrzom taki badziew na głowie?

@Glenroy ja dwa razy jechałem bez i nikt nie mrugnął. Ja innym mrugnałem kilkadziesiąt razy i co? Nie pamiętam żeby któryś głąb włączył...
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Mi mrugają, a jak ja mrugnę to często zaświecają.
Kurde, nie rozumiesz o co chodzi. Nikt nie neguje za bardzo tego że warto warto zapinać pasy. Ale sama idea zakazywania jest głupia. Ludzie nie są dziećmi, jak ktoś ma takie widzimisie żeby nie zapinać, to po cholerę mu tego zabraniać?
A z praktycznej strony, niech komuś wyskoczy na przykład czyrak na klacie
I co? Pobiegniesz do lekarza po zaświadczenie że tobie to akurat wolno teraz? 
Kurde, nie rozumiesz o co chodzi. Nikt nie neguje za bardzo tego że warto warto zapinać pasy. Ale sama idea zakazywania jest głupia. Ludzie nie są dziećmi, jak ktoś ma takie widzimisie żeby nie zapinać, to po cholerę mu tego zabraniać?
A z praktycznej strony, niech komuś wyskoczy na przykład czyrak na klacie

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
jak auto złapie kozła i jeden delikwent lata sobie wewnątrz bez pasów i wszystkimi kończynami odbija się od pozostałych przypiętych pasażerów to właśnie jest zagrożenie spowodowane przez niezapięcie pasów.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Kiedyś na internetach znalazłem takie coś w stylu wagi. Wpisywało sie prędkość łączną, wagę przedmiotu/człowieka i ile się waży podczas zderzenia czołowego. Wpisałem 100km/h i 75kg to jak zobaczyłem wynik w tonach to stwierdziłem że nie chciałbym tak w kogoś pi*rdolnąć. Ale w sumie to nakaz zapinania pasów jest dobry. Czemu przez niezapięcie pasów ma zginąć ktoś inny
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
-
Rolnik62 - Bywalec
suhy-19 napisał(a):w tym przypadku to i pasy by nie pomogły
Suchy siory ale teza z 4 Liter. To, ze jest mozliwosc uderzenia glowa w slupek czy szybe to jedno ale wyfrunac z fury nie wyfruniesz.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
andy7 napisał(a):suhy-19 napisał(a):w tym przypadku to i pasy by nie pomogły
Suchy siory ale teza z 4 Liter. To, ze jest mozliwosc uderzenia glowa w slupek czy szybe to jedno ale wyfrunac z fury nie wyfruniesz.
Co akurat może być plusem, patrz Zientar

cioracz napisał(a):Czemu przez niezapięcie pasów ma zginąć ktoś inny
Jak?

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Czyli moral jest taki, zeby nikogo do auta nie wpuszczac a jak cos przelaczy to siekiera lape odrabac. .... no coz
To teraz jak ktos szuka butow, moze sie przyda, wyprzedaz
https://www.dainesemanchester.co.uk/mot ... twear.html
To teraz jak ktos szuka butow, moze sie przyda, wyprzedaz
https://www.dainesemanchester.co.uk/mot ... twear.html
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
suhy-19 napisał(a):przeciez z tego samochodu pewnie nic nie zostalotakze dalej twierdze ze pasy tym ciapatym by nie pomogły
Ale chyba i tak wolałbym być zapięty.
Swoja drogą prędkość wydaje mi się nie była jaką nieziemska, dopiero jak go podbiło to w tej rotacji nabrał takiej energii. Tak nienaturalnie to wygląda.
-
Walenty - Moderator
w rajdach i wyścigach używają pasów. wiem jakie są zalety jeżdżenia w pasach i w kasku, ale szczerze to chciałbym żeby obowiązku nie było. pamiętam za gówniarza jak jeździłem po lesie i polach WSK, po turlać się i popyrkać fajnie w ciepły dzień. Ale na przykład na winkle i do szybkiej jazdy sobie nie wyobrażam bez. ile razy przy ostrym heblowaniu pasy trzymały moją doope w fotelu nie wspomnę, plus ile razy jakiś robal rozyebał się na miazgę o wizjer, jakby walnęło w oko to chyba bym się wyłożył.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Ciekawostka, znam 2 przypadki bardzo mocnych dzwonów moich kumpli, jedną z akcji widziałem minutę po zdarzeniu. Za każdym razem jechały 2 osoby, jedna zapięta druga nie i w obu przypadkach niezapięta osoba wypadła przez okno ponosząc dużo mniejsze obrażenia niż ta w pasach.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Vergon napisał(a): Za każdym razem jechały 2 osoby, jedna zapięta druga nie i w obu przypadkach niezapięta osoba wypadła przez okno ponosząc dużo mniejsze obrażenia niż ta w pasach.
Fartuchy.
-
Walenty - Moderator