Jaki Kask do 300zł? ;)
• Strona 1 z 1
Jaki Kask do 300zł? ;)
Siemka! Mam pytanie. Jaki kask Motocyklowy polecacie do 300zł. Wiem że to mało kasy ale na jakiś kask starczy
Myślałem o czymś od LS2 lecz jestem otwarty na propozycje 

- LoVeMOTO
- Świeżak
-
SlowMotion - Świeżak
suhy poważnie?
jeździłeś w nim czy słyszałeś? Jak dla mnie to garnek rodem z odpustu i jak musiałem raz w nim przejechać to bałem się przekroczyć 50kmh. Jak przejechałem się za to w lazerze to zrobił wrażenie bardzo solidnego.
LoVeMOTO - jeśli masz taką możliwość to pojedź i przymierz gdzieś oba, wyraźna różnica powinna być zauważalna już od pierwszego założenia pomijajac kwestie aerodynamiki i pędu powietrza który wpada do tego kasku każdą inną stroną niż wlotami powietrza. Jeśli nie masz możliwości przymiarki obu i uparłeś się na LS2 to po prostu innych już później nie przymierzaj żeby sobie przykrości nie robić

LoVeMOTO - jeśli masz taką możliwość to pojedź i przymierz gdzieś oba, wyraźna różnica powinna być zauważalna już od pierwszego założenia pomijajac kwestie aerodynamiki i pędu powietrza który wpada do tego kasku każdą inną stroną niż wlotami powietrza. Jeśli nie masz możliwości przymiarki obu i uparłeś się na LS2 to po prostu innych już później nie przymierzaj żeby sobie przykrości nie robić

-
SlowMotion - Świeżak
Miałem kiedyś 2 kaski LS2, obecnie mam Lazera Bayamo i Sharka s900c - więc mam jakieś porównanie. LS2 już nigdy więcej bym nie wziął - są STRASZNIE głośne, wyściółka szybko się wygniata, szybki parują na potęgę, marna wentylacja. Po przesiadce na Bayamo stwierdziłem, że to niebo a ziemia jeżeli chodzi o porównanie z LS2. Moim zdaniem szkoda marnować pieniędzy i własnej głowy na LS2. Dodam, że ostatnie 2 miesiące jeździłem w Sharku i dzisiaj do pracy wyciągnąłem sobie Bayamo i muszę powiedzieć, że Bayamo za 350zł niewiele odstaje od s900c za 900zł - poza brakiem bajerów typu pompowane policzki. Ponieważ sam kiedyś kupowałem budżetowo, to namawiam cię nie tracić kasy na pośrednie badziewie, dorzucić te 50zł, nie dziadować i kupić Bayamo w kolorze podstawowym. Będziesz miał przynajmniej przyzwoity kask, wygodny, bezpieczny i przyjemny w użytkowaniu.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości