Samoczynne spadanie przebiegu DERBI GPR NUDE 125
• Strona 1 z 1
Samoczynne spadanie przebiegu DERBI GPR NUDE 125
Witam.
Mam ogromny problem z licznikiem w moim GPR'u, mianowicie: Kupując Derbiaka miał on przejechane niecałe 700km. Zaraz po rejestracji zająłem się jazdą. Dobiłem do 1026km przebiegu. I w tym momencie powstał problem. Od tamtego momentu przebieg zamiast rosnąć spada w dół. Na początku nie zwracałem na to uwagi, jednak teraz gdy pokazuje że motocykl ma przejechane 800km zaczynam się poważnie martwić. Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. Prędkościomierz, obrotomierz jak i wszystkie wskaźniki działają. Dzwoniłem do wszystkich elektromechaników w mojej miejscowości, jednak żaden z nim nie zajmuje się elektroniką motocyklową
Nie wiem czy ma to jakikolwiek wpływ ale dodam, że w Derbi siedzi silnik Yamahy 2t prawdopodobnie od DT. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Może ktoś ma jakiś pomysł. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Piotr
Mam ogromny problem z licznikiem w moim GPR'u, mianowicie: Kupując Derbiaka miał on przejechane niecałe 700km. Zaraz po rejestracji zająłem się jazdą. Dobiłem do 1026km przebiegu. I w tym momencie powstał problem. Od tamtego momentu przebieg zamiast rosnąć spada w dół. Na początku nie zwracałem na to uwagi, jednak teraz gdy pokazuje że motocykl ma przejechane 800km zaczynam się poważnie martwić. Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. Prędkościomierz, obrotomierz jak i wszystkie wskaźniki działają. Dzwoniłem do wszystkich elektromechaników w mojej miejscowości, jednak żaden z nim nie zajmuje się elektroniką motocyklową

- Urbi
- Świeżak
-
Rolnik62 - Bywalec
- Urbi
- Świeżak
A jak ci te kilometry lecą w dół, w sensie czy normalnie taki dystans jaki przebyłeś, czy licznik "wariuje" i cyferki się zmieniają ?
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości