Zobacz wątek - Cbr 125 2010 wtrysk PROSZĘ O OCENĘ
NAS Analytics TAG

Cbr 125 2010 wtrysk PROSZĘ O OCENĘ

Jeśli chcesz porozmawiać o motocyklach, które nadają się dla posiadaczy kategorii A1 lub B (powyżej 3 lat) to jest to miejsce dla Ciebie.
_________

Cbr 125 2010 wtrysk PROSZĘ O OCENĘ

Postprzez dzikafanta » 19/3/2015, 21:53

Witam! Jak sądzicie warto ją kupić za 6300? Posiada sportowy wydech, ma przejechane 3400km(nie cofane na 100%), oponki oryginalne w stanie bdb(posiadają nawet tzw.cycki), silnik czyściutki (jak nowy), nowe klocki tył i przód, wymienione wszystkie płyny, nowy kompletny napęd.Gościu sprzedaje ponieważ kupił RS4 125.Proszę o jak najszybszą odpowiedź! Z góry dzięki :)

http://olx.pl/oferta/honda-cbr-125r-201 ... ebdc48a786
dzikafanta
Świeżak

Postprzez Rolnik62 » 20/3/2015, 09:56

Nie kala się. Za połowę tej ceny też się nie kala :) Ona non stop się przewracała z boku na bok ;)

Nie ma ciężarków na kierownicy, lusterek. Kierunki zmienione na jakieś chińskie, bo tamte pewnie się połamały od gleb. Wydech zmieniony na tej samej zasadzie. Malowana, zamiast kupić orginalne naklejki, to nakleił i to jeszcze tylko na jeden bok monstera i the doctor (z pełnymi wyrazami szacunku dla v. rossiego). Mocowanie tablicy rejestracyjnej brak. Jak to możliwe, że klocków nie ma z przodu i z tyłu po 3 i pół tysiąca kilometrów ? Jak to możliwe, że zestaw napędowy również ?

Nie warto nawet się wahać....
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
Rolnik62
Bywalec

Postprzez dzikafanta » 20/3/2015, 11:59

Skąd masz takie informacje że ona przewracała się z boku na bok?. Chłop ciężarki kierownicy posiada tylko nie ma na zdj, lusterka tak samo. Wydech został zmieniony na sportowy i co w tym dziwnego?(oryginalny sprzedał ale ma zdj jak wygląda i mi je wysłał ani jednej ryski na nim nie ma). A błotnik posiada oryginalny cały (nie ucinany) i dodaje. Odpisał mi ze klocki zmienił ponieważ kupił nowe za okazyjną cene od znajomego. A przełożenia oryginalne posiada (14/46 założył tylko bo chciał mieć ją pod przyśpieche a nie v/max) A i jeszcze jedno napisałeś ,że nawet nie opłaca się jej kupić za połowę ceny. To znajdz mi taką cbr-ke na wtrysku z 2010r za 3250zł od razu kupie:).
dzikafanta
Świeżak

Postprzez rmaya » 20/3/2015, 13:57

Sory ale trochę zaklinasz rzeczywistość.
Nowy napęd + klocki po przejechaniu 3000km? musiały to być ciężkie 3k km dla moto ;)
Lusterka ma ale je zdjął ponieważ co? za ciężkie były, czy tak szybko jeździ, że i tak nie widzi co jest za nim?
Ciężarki wyjął w jakim celu? za słabo na gumę szła?
kierunkowskazy zmienił z oryginalnych na tandetne bo co? Za ładne były?
Naklejka monster wygląda jakby dostał ją w komplecie do 4-paka danonków a że kupił tylko jeden zestaw to i naklejka tylko na jednej stronie.

kiepsko to wszystko wyglÄ…da ale to tylko moje zdanie.
rmaya
Świeżak

Postprzez Rolnik62 » 20/3/2015, 14:03

Prosiłeś o ocenę, więc moją masz. Informacji nie mam, ale umiem racjonalnie myśleć. Po co ściągał ciężarki (to jakiś nowy tuning) ? Po co ściągał lusterka ? Po co ściągał uchwyty na tablicę rejestracyjną, żeby nawiercić nowe otwory na blachę ? Kierunki chińskie za 10 zł (na pewno lepsze od orginałów). Wydech zmieniony OK, ale zdjęcie bez ryski mogło być robione wieki temu. Klocki kupił po okazyjnej cenie, bardzo fajnie, tylko po co je od razu wymieniał ? Zębatki zmienione na przyśpieszenie - ok mogło tak być. Po co ją malował ? Aż tak ohydne malowanie seryjne było, że teraz wygląda lepiej jego zdaniem ? I jeszcze te naklejki krzywo przyklejone, i do tego jeszcze na jednym boku :D

Nie znajdę ci za 3 tysie z kawałkiem hondy cbr 125 z 2010r. Bo takich po prostu nie ma. Ale tej bym nie kupił za 3 koła z groszem. Wiesz dlaczego ? Bo wolałbym nie zastanawiać się, czy przypadkiem nie kupiłem czegoś, co wyglądało miesiąc temu tak i było wystawione za 300 zł:

Obrazek (otwórz link)
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
Rolnik62
Bywalec

Postprzez Devil 125 » 20/3/2015, 16:39

Mi też ona na pierwszy rzut oka wydaje się baardzo podpicowana

Ale ty zapierasz się że wszystko w porządku jak nakręcony może jest i twoja i robisz reklamę
Honda CBR 125R ---> Yamaha FZS 600 02r
Devil 125
Bywalec

Postprzez dzikafanta » 20/3/2015, 17:23

Dobra dzięki jeszcze się nad nią zastanowie. Temat do zamknięcia!:)
dzikafanta
Świeżak

Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê