Motocykl dla mnie
• Strona 1 z 1
Motocykl dla mnie
Witam wszystkich użytkowników forum oraz administrację! Mam 185 cm wzrostu i 80 kg wagi. Szukam motocyklu enduro/cross. Pojemność może być dowolna. Najbardziej interesują mnie te modele: rm, cr , yz 125/250 , enduro : exc 200-300, lc4 640. Teren w którym jeżdżę można powiedzieć ,że są to bezdroża, łąki , pagórki, stawy, błota , piasek oraz las. Ilość pieniążków którą posiadam to 8 k plus pieniądze na remonty. Głównie mierzyłbym w 2T chodź lc4 jeśli się nie mylę jest motocyklem w 4T
. Ktoś lata po takich terenach lc4? Czy nie jest przypadkiem za ciężki w dość ciężkawym terenie dla mojej osoby? Jakie spalanie , remonty? Proszę o opinie oraz wyrozumiałość ,bo to pierwszy post na forum
.

- Tomaszzkr
- Świeżak
Dwa sezony na yamaszce DT 80 lc2 i tyle ,że parę mth na rm'ce kumpla
. Niektórzy mogą mnie wyśmiać,że z dt odrazu chce przejsć na ćwiarę 2T
. Uważam ,że zdołał bym ogarnać ćwiartke lub lc4. Wiem ,że to jest duża już przesiadka, ale planuje ,żeby moto było na parę dobrych sezonów. Przy czym nauczyło by mnie pokory i techniki jazdy na tak dość agresywnym sprzęcie .

- Tomaszzkr
- Świeżak
za wysoko celujesz. na pewno odpusc sobie wszelakie crossówki czyli yz cr rm itp odpadają
lc4 spoko sprzęt ale to kobyła,
głupoty gadasz aż sie czytać nie chce ;D duzy sprzęt nie uczy pokory, tylko sprawia że sie jeździ jak łajza i tyle
za 8 tysi polecam poszukaj suzuki DRZ 400, fajne uniwersalne moto, koszta utrzymania nie zjedzą cie tak jak w przypadku crossówek. a sprzęt sie lzej prowadzi od lc4ki
lc4 spoko sprzęt ale to kobyła,
głupoty gadasz aż sie czytać nie chce ;D duzy sprzęt nie uczy pokory, tylko sprawia że sie jeździ jak łajza i tyle

za 8 tysi polecam poszukaj suzuki DRZ 400, fajne uniwersalne moto, koszta utrzymania nie zjedzą cie tak jak w przypadku crossówek. a sprzęt sie lzej prowadzi od lc4ki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Przepraszam henio dlatego proszę o wyrozumiałość i pokazanie błędów.
Tak właśnie sądziłem. Zachęca mnie ta lc4 , ale odrzuca waga samego motocykla ( 170 kg ). A co powiesz o exc? Dorwę jakąś za te pieniądze? Jak się ją prowadzi? Sam posiadasz exc 525 , wiec ogólnie posiadasz opinie na temat tego sprzętu.

- Tomaszzkr
- Świeżak
za 8 tysi kupisz jakas gorszą 450tke, ale utrzymanie względem DRZ czy lc4 jest kilkukrotnie wyższe. duzo zalezy co sie trafi, a to sprzety juz leciwe wiec na igły nie ma co liczyć.
jak masz kase na utrzymanie, sporo kasy, to mozesz szukac exc, jak nie masz kasy, wolisz jeździc niz naprawiać i grzebać bierz DRZ bedziesz zadowolony na początek to swietne moto, duzo mozna sie nauczyc za małą kase. potem przesiadka na EXC to spory skok, ale bardziej formalność wtedy a nie nauka od podstaw
jak masz kase na utrzymanie, sporo kasy, to mozesz szukac exc, jak nie masz kasy, wolisz jeździc niz naprawiać i grzebać bierz DRZ bedziesz zadowolony na początek to swietne moto, duzo mozna sie nauczyc za małą kase. potem przesiadka na EXC to spory skok, ale bardziej formalność wtedy a nie nauka od podstaw
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości