dziwny stuk w silniku
• Strona 1 z 1
dziwny stuk w silniku
witam ponownie dzisiaj przeciągnołem motor troche w pionie opadłem ujechałem troche i usłyszałem grubo brzmiący lecz cichy odgłos z silnika ( jakby bił metal w metal ) . Słychac go w granicy 5 tys rpm na kazdym biegu na luzie niby nie było słychac. Czy to cos ze skrzynią biegów czy jakas inna przypadłosc ? Miał ktos cos podobnego sprubuje fiml nagrac.
- legionnaire
- Świeżak
juz niemusze spuszczac
jebneło cos w silniku i chyba to panewki bo zaczeło silnie stukac zgasł i z odpowietrznika odmy jebło dymem... rozrusznikiem nawet nie zakreci bo w miejscu stoi. miałem odwruconego smoka i przegrode w misce. Z jakiego powodu moglo tak sie zrobic ?

- legionnaire
- Świeżak
a oleju miałeś odpowiednią ilość? ogólnie może po prostu przyszedł czas na ten piec? teraz jedyne co to wyciągnąć z ramy i rozpoławiać skoro się zatrzymał i ani drgnie... ps. pamiętaj o fotografowaniu wszystkiego co nienaturalne w piecu...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
waliłem na nim wysokie piony oleju było 4l .tłoki nie staneły tylko rozrusznik nieprzekreci tak jakby sie zablokował czy cos . A dlaczego z odpowietrznika odmy jebło dymem ? dodam ze to stunt to moze i pora juz była na ten piec 

- legionnaire
- Świeżak
mam takie pytanie nada sie górny karter z kompletnym wałem z silnika od f4i 01r do silnika f4i sport 01r ? i czy głowica moze byc od f4i sport ?
- legionnaire
- Świeżak
- legionnaire
- Świeżak
- legionnaire
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa