cbr 1000 dual 93' wersja japońska proszę o pomoc
• Strona 1 z 1
cbr 1000 dual 93' wersja japońska proszę o pomoc
Witam serdecznie może na początku jako że jestem tu nowy wypada się przedstawić mam na imię Przemek. Pisze z zapytaniem, otóż mam okazję kupić wspomnianą w tytule Hondę CBR 1000 DUAL z 93roku. Problem w tym iż motocykl sprowadzony jest z Japonii i z tego co go oglądałem (tzn patrzyłem na licznik) wydaje mi sie iż jest sporo wytłumiony (tzn zmniejszono jego moc) na zegarku ma "tylko 180 km/h" w związku z tym przechodzę do pytania:
Może ktoś wie w jaki sposób silnik został stłumiony. Czy odbywa się to za pomocą zmiany gaźników tudzież modułu czy zmiany poszły w silnik np w wałki rozrządu??
Czy zmiana na wersję Europejską jest możliwa i co należy wymienić aby motorek miał około 140 koników czyli tyle ile mu Bozia dała. Zależy mi na tym egzemplarzu ponieważ od nowości ma przejechane tylko 10 tysięcy kilometrów :) Pozdrawiam serdecznie i szerokości życzę!!
Może ktoś wie w jaki sposób silnik został stłumiony. Czy odbywa się to za pomocą zmiany gaźników tudzież modułu czy zmiany poszły w silnik np w wałki rozrządu??
Czy zmiana na wersję Europejską jest możliwa i co należy wymienić aby motorek miał około 140 koników czyli tyle ile mu Bozia dała. Zależy mi na tym egzemplarzu ponieważ od nowości ma przejechane tylko 10 tysięcy kilometrów :) Pozdrawiam serdecznie i szerokości życzę!!
- wolf
- Świeżak
A tam na tym zegarku to nie jest czasem 180mph?? zamianst w km?? ja mam japońską wersje i ma licznik w milach a nie w kilometrach i w tej o której mówisz też tak pewnie jest bo nie wierze w to że w litrówkach i to takich mocnych licznik byłby wyskalowany tylko do 180km/h
cbr 1000f dual
- Cidman
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość