Problem z tylnim hamulcem, oraz doborem ślimaka- Derbi Senda
• Strona 1 z 1
Problem z tylnim hamulcem, oraz doborem ślimaka- Derbi Senda
Witam,
Jestem tu nowy więc witam wszystkich kierowców oraz przyszłych kierowców. Jeźdze od jakiegoś czasu motorowerem derbi i mam mały problemik tzn mozna powiedziec dwa małe problemiki Confused
Mam problem z tylnym hamulcem tarczowym w mojej derbi sendzie. Problem tkwi w tym, że klocki nie zaciskają równomiernie tarczy. Jeden po prostu w ogóle nie zaciska. Byłem u mechaników, jednak nic nie pomogło, prosze o pomoc, może macie jakies propozycje aby wszystko działało tak jak należy. Teraz praktycznie nie mam hamulca tylniego, a jak wiadomo jest on bardzo potrzebny.
Mam także problem z doborem ślimaka (oraz linki) do własnie tego motoroweru. Mało jest częsci jak narazie do modelow senda. Gdzie moge taki ślimak zakupić oraz czy można by było go "zaporzyczyć" od jakiś innych motorowerów, bądź motocykli.
Pozdrawiam, EVERT

Jestem tu nowy więc witam wszystkich kierowców oraz przyszłych kierowców. Jeźdze od jakiegoś czasu motorowerem derbi i mam mały problemik tzn mozna powiedziec dwa małe problemiki Confused
Mam problem z tylnym hamulcem tarczowym w mojej derbi sendzie. Problem tkwi w tym, że klocki nie zaciskają równomiernie tarczy. Jeden po prostu w ogóle nie zaciska. Byłem u mechaników, jednak nic nie pomogło, prosze o pomoc, może macie jakies propozycje aby wszystko działało tak jak należy. Teraz praktycznie nie mam hamulca tylniego, a jak wiadomo jest on bardzo potrzebny.
Mam także problem z doborem ślimaka (oraz linki) do własnie tego motoroweru. Mało jest częsci jak narazie do modelow senda. Gdzie moge taki ślimak zakupić oraz czy można by było go "zaporzyczyć" od jakiś innych motorowerów, bądź motocykli.
Pozdrawiam, EVERT

- everest99
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Poszukaj na allegro, może będzie jakaś Derbi na części. Co do hamulca, to odpowietrzaleś go? Pewnie jest zapowietrzony, albo tłoczki się zapiwkły. Rozbierz i sprawdź cały najlepiej. Jeżeli nie masz o tym zbytnio pojęcia daj to jakiemuś mechanikowi, nawet samochodoowemu, dla niego ne powinien to byc problem 

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Dokładnie, kup sobie licznik cyfrowy na mielochu np... Jest taki fajny uniwersalny za 300 zł...
A co do hamulca to w tych derbikach wiecznie z nimi problem... albo sie co jakiś czas zapowietrzy albo coś dziwnego z nim sie dzieje. Jeśli nie pomogli Ci mechanicy to dobrych masz w mieście
Wybierz sie do jakiegoś normalnego, który Ci to zrobi.
A co do hamulca to w tych derbikach wiecznie z nimi problem... albo sie co jakiś czas zapowietrzy albo coś dziwnego z nim sie dzieje. Jeśli nie pomogli Ci mechanicy to dobrych masz w mieście

<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">
</a>
<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>

<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>
-
cdsMarcin - Bywalec
ten mechanik powiedział ze to wina klocka poniewaz przy wymianie koła skapneli sie ze tylko jeden klocek dociska a drugi zapieczony. Czy wymiana klockow hamulcowych pomoze? bo mowia ze jeden jest zjechany juz i dlatego nie hamuje :/ Prosze o pomoc
- evert
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości