Mam Problem z Hondą Mtx 80 po przejechaniu kawałka traci moc
• Strona 1 z 1
Mam Problem z Hondą Mtx 80 po przejechaniu kawałka traci moc
Mam problem z tą Hondą mianowicie taki jadę kawałek i zaraz zwalnia i gaśnie ściągam ten przewód co idzie z kranika do gaźnika otwieram kranik a tam paliwo nie leci jak dmuchnę w tą rurkę to będzie leciało przez chwile odpalę go pojadę kilka metrów i dalej to samo. Czyściłem kranik takie sitko jest w środku i kranika się rozebrać to sprężarką czyściłem te sitko ale dalej jest to samo. Jeśli ktoś miał taki problem lub wie jak go rozwiązać proszę o pomoc. A jeszcze szukałem kranika w necie to nie ma takiego jak mam bo ja mam przykręcany na 2 śrubki a tam są tylko do takich modeli z taką jedną grubą śrubą i nie wiem co robić pomóżcie!
Serdeczne Dzięki

Serdeczne Dzięki

- dawidol
- Świeżak
Masz zawalony rdzą lub innym bardziewiem zbiornik. W necie są różne sposoby na pozbycie się rdzy. Jeżeli zależy Ci na wyglądzi to tylko środki chemiczne a gdy wchodzą możliwości straty na wyglądzie to kamyki do 10 mm i wsypanie ich do środka i obijanie zbiornika potem przemycie go wodą i wysuszenie.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
dokładnie, masz za duzo syfu w baku, zdejmij go zobacz latarką jaki jest w srodku, jak zardzewiały to poszukaj patentów. a byc moze jest ok, tylko po prostu syfu ci naleciało. wtedy czystą benzyną mozna go przepłukać i wylewać aż bedzie czysto. i koniecznie załóż filterek paliwa, bo ci sie bedzie wszystko dostawało do gaźnika a szkoda by było gdyby ci gdzies na trasie zgasł
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości