R1 2002rok czasem zapala sie kontrolka oleju!!!
• Strona 1 z 1
R1 2002rok czasem zapala sie kontrolka oleju!!!
R1 2002 rok.Gdy moto jest zimne jadac na wolnych obrotach zapala mi sie czasem kontrolka oleju tylko w czasie jazdy,gdy moto stoi i sie rozgrzewa przed jazda to zjawisko sie nie zdarza! W okienku gdzie widac poziom oleju jest go lekko nizej pol ,wiec to chyba nie kwestia poziomu a cisnienia?Prosze o rady bo juz nie wiem czy silnik umiera czy co???
pablo
- wiatrakk
- Świeżak
W R1 w tym roczniku jest czujnik poziomu oleju a nie jego cisnienia. Przy stanie w okolicach minimum potrafi on oszukiwac przykladowo przy jazdzie w glebokim pochyleniu itd. Uzupelnij sobie olej i zobacz czy bedzie ok, jezeli nie to sprawdz kable od czujnika. kontrola obywa sie przez dolaczanie masy przez czujnik na jedno z wejsc licznika. mozesz miec niekontakt na zlaczu. Od czujnika oleju idzie kabel bialy do zlacza a od zlacza do licznika jest brazowo czerwony. W skrocie. Dolej oleju jak nadal tak bedzie wyczysc zlacze i zlacze licznika, jak nadal bedzie to samo sprawdz czy nie masz gdzies kabla przetartego a jak i to nie pomoze to musisz zainwestowac w nowy czujnik. Mam nadzieje ze pomoglem i napisalem wszystko w miare zrozumiale.
- leo1983
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości