problem z wentylatorem
• Strona 1 z 1
problem z wentylatorem
Witam ! Mam problem z wentylatorem przy chłodnicy, ale nie wiem czy przyczyną jest przewrotka parkingowa czy wymiana płynu chłodniczego. otóż kilka dni temu motocykl mi się przewrócił, zgniatając m.in. zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzenia. Troche płynu zleciało więc pomyślałem że zamiast dolewać wymienię na nowy. Po wymianie wentylator przestał chodzić. Nie wiem czy przyczyną jest upadek czy może błąd podczas wymiany płynu. Wentylator podłączony na krótko chodzi. Kupiłem drugi używany czujnik (ten wkręcany do chłodnicy i nic nie pomogło). Jaki mogą być jeszcze przyczyny niedziałania wentylatora ? Pozdrawiam LwG
kawasaki zx6r '98r.
- tomasz25252
- Świeżak
moze układ sie gdzies rozłączył albo czujniki nie działają. weź palnik albo opalarke i spróbuj na rozgrzany silnik, podgrzac jeszcze miejsce gdzie jest czujnik własnie palnikiem np. ja u siebie jak sprawdzałem na wolnych to też nim sie włączył długo mijało, a palnikiem chwile podgrzałem i sie załączał. jak sie nie załączy a na krótko działa to pozostaje opcja jedynie przewodów cos sie mogło przetrzeć, albo rozpiąć
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Albo zapowietrzona chłodnica i płyn nie rozgrzewa czujnika. Można sprawdzić zmianę oporowości po wrzuceniu do szklanki z wrzątkiem a dodatkowo w serwisówce podane są wartości jakie musi osiągać dla danych temperatur.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
wykręciłem czujnik, włożyłem do wrzącej wody i nic. spróbuję kupić inny czujnik bo ten drugi nie był sprawny na 100 %
kawasaki zx6r '98r.
- tomasz25252
- Świeżak
kwestia jaką ma temp włączenia, 100 stopni moze byc za mało
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości