CBR 600 F1- nie chce odpalić gdy jest ciepła...
• Strona 1 z 1
CBR 600 F1- nie chce odpalić gdy jest ciepła...
Witam.
Ostatnio nabyłem ładną cbr f1. 2 dni smigała super lecz ostatnio pojawił się problem.
Mianowicie gdy podjechałem na stację podpompować opony trwało to może ze 3 min, silnik nie chciał odpalić na rozrusznik... dopiero palenie "na pych" dało efekt i motorek odpalił od razu. Sytuacja się powtarza za każdym razem gdy ją zgasze na ciepłym silniku. CZym to może być spowodowane ?
Ostatnio nabyłem ładną cbr f1. 2 dni smigała super lecz ostatnio pojawił się problem.
Mianowicie gdy podjechałem na stację podpompować opony trwało to może ze 3 min, silnik nie chciał odpalić na rozrusznik... dopiero palenie "na pych" dało efekt i motorek odpalił od razu. Sytuacja się powtarza za każdym razem gdy ją zgasze na ciepłym silniku. CZym to może być spowodowane ?
- Lagarto
- Świeżak
aku jest kupiony na jesien zeszłego roku. łądowanie jest ale ciutke mniejsze niż powinno... poprzedni właściciel załoył xenona i nie zdążyłem go jeszcze wymienić, jest to mozliwe, że przez xenon pobiera więcej prądu ?
- Lagarto
- Świeżak
Napisz jeszcze na czym polega problem z rozrusznikiem, kręci i nie chce odpalić czy wcale nie kręci? Ja w f2 miałem podobnie że po jeździe rozrusznik nie kręcił i trzeba było pchać. Okazało się że padnięty był regulator napięcia i wymiana załatwiła problem. Sprawdz ładowanie na klemach ze swiatłami i bez, powinno wynosić 14,5 v. Jeżeli jest dużo mniej to wymień regulator.
- tomek2102
- Świeżak
rozrusznik kręci normalnie...jak jest zimna lub nie tak bardzo gorąca jak po ostrej jeździe, to odpali, ale jeśli da mu się po garach i zgasi, to już nie chce odpalić. na pych odpali od razu. sprawdzę jeszcze dokładnie to ładowanie
- Lagarto
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości