Odblokować swego sprzęta kcem:]
• Strona 1 z 1
Odblokować swego sprzęta kcem:]
Heh, "Świeżak" ze mnie więc wybaczcie, ale teraz często Was będe nękał pytaniami i prośbami o teoretyczną pomoc. Mianowicie mój sprzęt ma zamontowaną zwężkę dławiącą na kanale ssącym o średnicy 22mm przez co oczywiście nie ma tyle mocy ile powinien ( GS 500 ). Pewnie ma jakieś 34 zamiast 45KM co mnie za bardzo nie cieszy:/ Na razie pojeżdzę na tym co jest i sie wdrożę natomiast chciałbym się Was zapytać ile takie odblokowanie mogłoby orientacyjnie kosztować? Nie jestem jeszcze w tych sprawach "mocny" ale logicznie myśląc, myślę że wystarczy ową zwężkę zdemontować całkowicie, bądź zastąpić ją inną, mniej węższą. Z góry dzięki za Wasze opinie i sugestie.Pozdro
"Żarówka nie może Cię zabić. Słoneczko taaak, ale nigdy żarówka:]"
- gr8soso
- Świeżak
to zalezy jak ta zwezka jest tam zamontowana - czy to jest tam w jakis sposob przyspawane, czy jest to tuleja, czy jakos wcisniete. Jezeli bedzie to tuleja, bo to dla mnie najbardziej prawdopodne to pewnie jakis Pan Zdzichu przetoczy ci to na tokarce za pare groszy. Ale nie wiem jak to wyglada i niewiele wiecej ci moge powiedziec
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Ok! Dzięki za info. myślę jednak że konkretniej będzie jeśli kupie nową tuleję. Mam nadzieję że to tuleja a nie coś innego :/ heheh. Pozdro Elcommendante!!
"Żarówka nie może Cię zabić. Słoneczko taaak, ale nigdy żarówka:]"
- gr8soso
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości