Zobacz wÄ…tek - Kontrolka pomaranczowa silnika (CHECK) problem
NAS Analytics TAG

Kontrolka pomaranczowa silnika (CHECK) problem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Kontrolka pomaranczowa silnika (CHECK) problem

Postprzez spik3r » 5/6/2013, 17:14

Witam. Posiadam yamahe r6 z 2004 roku. Przejde do rzeczy. Jechałem w trasie i wyskoczyła kontrola silnika, pomaranczowa CHECK. Nie wiedzialem co oznacza, więc pojechałem dalej. Na miejscu zgasiłem motor, pozałatwiałem swoje sprawy. Wracam, nie mogę motocykla odpalić. Znajomy popchał na pych i odpaliłem z 2. PO chwili jazdy motocykl oszalał, zegary nie działały, raz działały, po dodaniu gazu motocykl jakby sie dławił i gasł i ponownie nie mógł odpalić. Kręcąc kluczykiem raz zegary działały, raz też nie. Odpalić nie można, tak jakby nie naładowany akumulator był, nawet wtedy gdy na pych wziąłem i z 200m przejechał.

Gdzie szukać usterki? Może miał ktoś podobny problem.
spik3r
Świeżak

Postprzez Losero » 9/6/2013, 17:42

hmmm podobne objawy miałem w Oplu Zafirze jak alternator padł, wszystkie kontrolki i zegary szalały, brak wspomagania etc.

myślę że możesz mieć podobny problem, tylko nie czaje co by miało dodawanie gazu tutaj, chyba że motocykl bez ładowania w czasie jazdy nie ogarnia

aku ładowałeś?
Losero
Świeżak

Postprzez mati22252 » 9/6/2013, 21:47

Bardzo prawdopodobny jest brak ładowania ponieważ wszystko sterowane jest tu elektrycznie i brak prądu nie pozwala nawet na podanie paliwa przez wtryski
mati22252
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê