Kontrolka pomaranczowa silnika (CHECK) problem
• Strona 1 z 1
Kontrolka pomaranczowa silnika (CHECK) problem
Witam. Posiadam yamahe r6 z 2004 roku. Przejde do rzeczy. Jechałem w trasie i wyskoczyła kontrola silnika, pomaranczowa CHECK. Nie wiedzialem co oznacza, więc pojechałem dalej. Na miejscu zgasiłem motor, pozałatwiałem swoje sprawy. Wracam, nie mogę motocykla odpalić. Znajomy popchał na pych i odpaliłem z 2. PO chwili jazdy motocykl oszalał, zegary nie działały, raz działały, po dodaniu gazu motocykl jakby sie dławił i gasł i ponownie nie mógł odpalić. Kręcąc kluczykiem raz zegary działały, raz też nie. Odpalić nie można, tak jakby nie naładowany akumulator był, nawet wtedy gdy na pych wziąłem i z 200m przejechał.
Gdzie szukać usterki? Może miał ktoś podobny problem.
Gdzie szukać usterki? Może miał ktoś podobny problem.
- spik3r
- Świeżak
hmmm podobne objawy miałem w Oplu Zafirze jak alternator padł, wszystkie kontrolki i zegary szalały, brak wspomagania etc.
myślę że możesz mieć podobny problem, tylko nie czaje co by miało dodawanie gazu tutaj, chyba że motocykl bez ładowania w czasie jazdy nie ogarnia
aku ładowałeś?
myślę że możesz mieć podobny problem, tylko nie czaje co by miało dodawanie gazu tutaj, chyba że motocykl bez ładowania w czasie jazdy nie ogarnia
aku ładowałeś?
-
Losero - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości