Licznik - malowanie wskazówek i właśnie i co ?
• Strona 1 z 1
Licznik - malowanie wskazówek i właśnie i co ?
Witam,
Mam spory problem z zegarami w motocyklu Yamaha Fazer 600. Mianowicie zachciało mi się wymieniać tarcze zegarów na białe, by poprawić ich wygląd. W dodatku pomalowałem wskazówki obrotomierza i prędkościomierza czerwonym lakierem do paznokci, by ładnie kontrastowały z białą tarczą. Czar prysł po zamontowaniu zegarów na motocyklu, okazało się, że wskazówki obrotomierza jak i prędkościomierza działają zdecydowanie zbyt wolno. Przykładowo po przekręceniu manetki gazu reakcja silnika jest znacznie szybsza niż tempo podnoszenia się wskazówki obrotomierza. Chciałem dodać, że podczas wymiany tarczy było konieczne wyciągnięcie wskazówek z iglic. Teraz nie wiem czy doszło do jakiegoś uszkodzenia, że wskazówki unoszą się zbyt wolno? Możliwe jest, że kilkukrotne przemalowanie lakierem do paznokci spowodowało, że wskazówki są teraz zbyt ciężkie i stąd spowolniona reakcja?
Mam spory problem z zegarami w motocyklu Yamaha Fazer 600. Mianowicie zachciało mi się wymieniać tarcze zegarów na białe, by poprawić ich wygląd. W dodatku pomalowałem wskazówki obrotomierza i prędkościomierza czerwonym lakierem do paznokci, by ładnie kontrastowały z białą tarczą. Czar prysł po zamontowaniu zegarów na motocyklu, okazało się, że wskazówki obrotomierza jak i prędkościomierza działają zdecydowanie zbyt wolno. Przykładowo po przekręceniu manetki gazu reakcja silnika jest znacznie szybsza niż tempo podnoszenia się wskazówki obrotomierza. Chciałem dodać, że podczas wymiany tarczy było konieczne wyciągnięcie wskazówek z iglic. Teraz nie wiem czy doszło do jakiegoś uszkodzenia, że wskazówki unoszą się zbyt wolno? Możliwe jest, że kilkukrotne przemalowanie lakierem do paznokci spowodowało, że wskazówki są teraz zbyt ciężkie i stąd spowolniona reakcja?
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
Lakier nie ma tu nic do tego, teraz nic Ci niestety nie doradzę, gdybyś spytał wcześniej to bym Ci powiedział, żebyś się za to nie brał - przerabiałem ściąganie wskazówek w puszce i objawy były taki jak Twoje + wskazówki nie opadały do zera.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
No, to troszkę kibel... Ale co jest przyczyną tego spowolnienia? U mnie wskazówki opadają normalnie, prędkość pokazuje też dobrze.
(otwórz link)

-
U mnie była taka a'la sprężyna naciągowa coś jak w zegarkach. Jak zdjąłem wskazówki to nie miało jej co blokować i się sama rozkręciła.
Skręcić jej nie mogłem, bo nie było dostępu. Sprawdź u siebie, może masz podobnie.
Skręcić jej nie mogłem, bo nie było dostępu. Sprawdź u siebie, może masz podobnie.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Spróbuje, ale wątpię czy coś tam zdziałam, mało miejsca i nic nie widać. Myślałem, że to faktycznie przez ciężar dodatkowego lakieru, troszkę mi humor zje***
Zachciało mi się wiejskich tuningów 

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości