Wymiana płynu chłodniczego Yamaha r6
• Strona 1 z 1
Wymiana płynu chłodniczego Yamaha r6
Witam Serdecznie
Jestem na etapie wymiany płynów w Yamaha r6.
Zatrzymałem się na wymianie płynu chłodniczego, mam pytanie, w jaki sposób to dobrze zrobić?
Znalazłem w manualu, że trzeba odkręcić jedną śróbkę na pompie wody, odkręcic korek przy chłodnicy i płyn spłynie. Dobrze myślę ?
Czy po tym zabiegu spłynie płym z chłodnicy, zbiorniczka wyrównawczego oral silnika ?
Może ktoś ma jakiś sprytny opis co odkręcić i w jakiej kolejnośći żeby to sprawnie i dobrze zrobić?
Jeśli zrobię tak jak pisałem to następnie wlewam do chłodnicy płyn ( po sam korek) oraz osobno do zbiorniczka wyrównanwczego do wskazówki MAX ?
Byłbym bardzo wdzięczy o poradę.
Pozdrawiam
Jestem na etapie wymiany płynów w Yamaha r6.
Zatrzymałem się na wymianie płynu chłodniczego, mam pytanie, w jaki sposób to dobrze zrobić?
Znalazłem w manualu, że trzeba odkręcić jedną śróbkę na pompie wody, odkręcic korek przy chłodnicy i płyn spłynie. Dobrze myślę ?
Czy po tym zabiegu spłynie płym z chłodnicy, zbiorniczka wyrównawczego oral silnika ?
Może ktoś ma jakiś sprytny opis co odkręcić i w jakiej kolejnośći żeby to sprawnie i dobrze zrobić?
Jeśli zrobię tak jak pisałem to następnie wlewam do chłodnicy płyn ( po sam korek) oraz osobno do zbiorniczka wyrównanwczego do wskazówki MAX ?
Byłbym bardzo wdzięczy o poradę.
Pozdrawiam
- kuma
- Świeżak
Dokladnie, wlewasz do chlodnicy i do zbiorniczka, tak samo tez osobno spuszczasz bynajmniej u mnie w kawie tak było.jak chcesz zeby wszystko zleciało to mozesz przelać go wodą destylowaną zeby stary plyn wyleciał, ja tego nie zrobiłem a niby wszystko zleciało i teraz mam pomaranczowy kolor plynu mimo ze lałem jasny różowy. Jak zalejesz to poruszaj moto na boki, popukaj w gumowe węże zeby powietrze wylazalo. Odpal zagrzej do wentylatora, zgaś poczekaj az troche przestygnie, sprawdz poziom w chlodnicy, i w zbiorniczku. Pamiętaj ze płyn chlodniczy zwieksza swoja objetnosc pod wplywem temperatury.
- Mentos1111
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości