Zobacz wÄ…tek - Åšwiece - bardzo dziwne...
NAS Analytics TAG

Åšwiece - bardzo dziwne...

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Åšwiece - bardzo dziwne...

Postprzez Parzus » 12/4/2013, 14:21

Witam !

Mam dziwny problem, kupiłem w grudniu Suzuki GSX-F 600 z 1994 roku, przyjechałem nim normalnie do domu wstawiłem go do garażu, i już po dwóch tygodniach stania nie chciał zapalić olałem temat zaczekałem do lutego i okazało się, że wszystkie świece mają przebicie tak po prostu od stania... Tak więc pod koniec lutego założyłem nowe świece motor palił na dotyk dobrze chodził itp. przepalałem go co jakiś (nie jeździłem) 2 dni temu również normalnie go przepaliłem dziś chciałem go już wyciągnąć i pojeździć, ale motor tylko strzelił z wydechu i nie zapalił, co sie okazało ? Wszystkie świece znowu dostały przebicia ! Dziś po raz kolejny kupiłem nowy zestaw świec i znowu pali normalnie... co to może być ? nie mam zamiaru co 3 odpalania kupować nowych świec ;( POMOCY koledzy, muszę to ogarnąć bo chce jechać na jasną góre ;(
Parzus
Świeżak

Re: Åšwiece - bardzo dziwne...

Postprzez Invi » 12/4/2013, 15:12

Parzus napisał(a):przepalałem go co jakiś (nie jeździłem)

Parzus napisał(a):Wszystkie świece znowu dostały przebicia !

No faktycznie, bardzo k*** dziwne.

A ile było mówione żeby moto nie odpalać bez sensu zimą bo po**** świece? Już nie wspominając o tym że nowe świece trzeba wygrzać.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Parzus » 12/4/2013, 15:21

zawsze wygrzewam nowe świece... motor zawsze przepalałem długo aż się bardzo silnik nagrzeje, żadne bezsensowne przepalanie...
Parzus
Świeżak

Postprzez madcap » 12/4/2013, 16:10

1. przesunąłem do własciwego działu.
2. żaden cud, tylko przebicie bierze się z wilgoci. stygło, kondensowała się para wodna. praw fizyki pan nie zmienisz. zmień przwody WN wraz z fajkami.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Parzus » 12/4/2013, 16:28

no wilgoć to tam jest, no ok w porządku. Dziś jest stosunkowo ciepło... czy jeżeli dziś założyłem nowe świece i przepaliłem motor to mam sie liczyc z tym że też przebicia dostaną w najbliższych dniach ?
Parzus
Świeżak

Postprzez kogut. » 12/4/2013, 17:32

Nikt nie jest jasnowidzem... jak nie masz zamiaru jeździć to je wykręć i wkręć stare (żeby Ci nic do środka nie naleciało)... tak jak madcap pisze przewody i fajki tez by się przydało wymienic
http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
kogut.
Bywalec

Postprzez Invi » 12/4/2013, 17:45

Parzus napisał(a):motor zawsze przepalałem długo aż się bardzo silnik nagrzeje, żadne bezsensowne przepalanie...

Nawet jeśli rozgrzałbyś świece to byłoby to bezsensowne... bo nie ma sensu :lol:

To że na przykład włączy się wentylator nie oznacza że świece nie dostaną po d****.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Parzus » 12/4/2013, 20:59

mam zamiar nim jeżdzić, jutro właśnie zaczynam już go na codzien użytkować, ale boje się że znowu świece dostaną przebicia... może jest coś nie tak z jakim regulatorem czy cos ? dodam, że po włączeniu świateł obroty spadają (ale to chyba normalne, ładowanie mam książkowe) i motor też czasami jak chodzi na wolnych to spadają i gaśnie (gażnik był synchronizowany czyszczony itp.)
Parzus
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê