Problem z yamaha xs 400 dohc 12e
• Strona 1 z 1
Problem z yamaha xs 400 dohc 12e
Witam
Posiadam Yamahe xs 400 dohc 12e i mam problem motor stał cała zime w garażu nie odpalałem rozebralem czesci takie jak wydech poniewaz malowalem lancuch plastiki takie tam czesci i wymienilem olej 20w 40 4t. z czesci mechanicznych nic nie ruszalem gaznika itd. 2 dni temu chcialem go odpalic niestety nic pare razy ladowalem akumulator i nie palil. jesli mozecie mi pomoc to pomozcie. Mam jeszcze jeden problem gdy wrzucam na 1 bieg to kolo ma lekki luz do momentu oporu gdy naciskam sprzeglo to powinno kolo sie obracac ale niestety ma mocny opor nie wiem dlaczego gdy wbije na 6 bieg ledwo co za uzyciem sily z wielkim oporem moge krecic kolem. Prosze o pomoc.
Posiadam Yamahe xs 400 dohc 12e i mam problem motor stał cała zime w garażu nie odpalałem rozebralem czesci takie jak wydech poniewaz malowalem lancuch plastiki takie tam czesci i wymienilem olej 20w 40 4t. z czesci mechanicznych nic nie ruszalem gaznika itd. 2 dni temu chcialem go odpalic niestety nic pare razy ladowalem akumulator i nie palil. jesli mozecie mi pomoc to pomozcie. Mam jeszcze jeden problem gdy wrzucam na 1 bieg to kolo ma lekki luz do momentu oporu gdy naciskam sprzeglo to powinno kolo sie obracac ale niestety ma mocny opor nie wiem dlaczego gdy wbije na 6 bieg ledwo co za uzyciem sily z wielkim oporem moge krecic kolem. Prosze o pomoc.
- mruwkaa94
- Świeżak
Spróbuj odpalić moto na innym akumulatorze jak masz taka możliwość. Przyjrzyj się też stykom czy są suche. Jak nie pomoże to standardowo zajrzyj do świec, filtru powietrza, wyczyść gaźnik, spuść benzynę, zalej świeżą.
-
Throttle - Świeżak
dobra zaraz sie biore do roboty. A wiecie cos na temat tego sprzegła i koła ? wrzucam pierwszy bieg to kolo wiadomo ma lekki luz ale do pewnego momentu ale jak sprzeglo nacisne to dalej sie kolo blokuje a powinno sie krecic :/
- mruwkaa94
- Świeżak
olej jest zimny i zarazem gęsty dlatego po wciśnięciu sprzęgła nadal obraca się koło przy włączonym silniku jeżeli motocykl wcześniej chodził na oleju 10w40 a ostatnio na 20w40 skutki tych objaw będą podwojone, sokoro obróciłeś koło z wielkim oporem to tarcze nie mogą być sklejone bo inaczej nie obróciłbyś kołem wcale
- gulczas9
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości