Zobacz wątek - GSX600F- po zagrzaniu maleją obroty i gaśnie
NAS Analytics TAG

GSX600F- po zagrzaniu maleją obroty i gaśnie

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

GSX600F- po zagrzaniu maleją obroty i gaśnie

Postprzez Gioconda » 16/3/2013, 14:58

Siemacie, dzisiaj zrobiłem przepał swojej Zuzi i odpaliła od strzała. Na ssaniu wszystko ładnie i elegancko, wyłączyłem ssanie i poczekałem aż się zrobi dobrze ciepły(trzymał 1tys. obrotów), prze gazowałem go, temp. jeszcze po trochę podskoczyła, obroty spadły do 500... pyr pyr pyr i zgasł. Ale potem odpalił znowu od strzała, znowu go prze gazowałem i ta sama sytuacja. Na serwisówce machanior zmniejszał mu obroty, możliwe, że przesadził?
Gioconda
Świeżak

Postprzez cekaj_no » 16/3/2013, 16:32

możliwe, ja musze u siebie ustawiać troche wyżej żeby trzymał. Obroty sobie ustaw na rozgrzanym silniku. W serwisówce masz podane o ile obrótow wykrecić srubę regulacji wolnych obrotow, ale to chyba jest bardziej takie umowne, bo nie zawsze bedzie dobrze jesli sie ustawi według serwisówki.

Dodam jeszcze, że serwisówka podaje dla Twojego motocykla (od 89) obroty w przedziale 1200-1400 (idealnie 1300) tak więc śmiało mozesz podkręcić. Możliwe też, że problem leży zupelnie gdzie indziej.
cekaj_no
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 19/3/2013, 07:55

pojezdzij i wtedy zobacz jakie masz obroty jak za male to je podkrec do wlasciwych
ewentualnie mozesz troche dynatury dolac do paliwy wycjagnie zalegajaca wode
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości

na górê