PRZECZYTAĆ UWAŻNIE !!!
• Strona 1 z 1
PRZECZYTAĆ UWAŻNIE !!!
zamieszczam ten temat na prośbę "Grzybu". sprawa dotyczy remontu silnika ( szlif wału,regeneracja korbowodów i dorabianie panewek) jak sie okazało silnik tego nie wytrzymał,a nawet nie zdążyłem go dobrze sprawdzić bo przejechałem zalewdie 300 km na dotarciu i jak sie pozniej okazało stanęły panewki na jednym z korbowodów (o ile dobrze zrozumiałem mechanika
).niby człowiek sie uczy na błędach ale musze przyznać że ten błąd wcale nie był potrzebny i w dodatku dość kosztowny a motor jak stał tak stoi.teraz jak ktoś słusznie napisał pozostaje poszukać używanego silnika albo może lepiej po prostu zmienić bryke.tak czy tak odradzam wszystkim tego typu remonty! pozdrawiam.dozobaczenia na drodze może za rok 

- suzuki rf600
- Świeżak
Kurde współczuję pewnie się nieźle wkur.... zdenerwowałeś
Są goście co przerabiają np. wałki na sportowe, korby odciążają i wyważają i tacy różni SuperSpece. Ja słyszałem różne cuda o gościu u mnie w mieścinie co wałki robi. Podobno Pomysłowy Dobromir wysiada przy nim. Ja jeszcze nie eksperymentowałem. Ale tak dać mechanikowi moto albo auto żeby porobił korby, wał, wałki itd NIGDY. Oddasz auto zawsze Ci coś spierdolą. Ja na pierwszym aucie[malczan] się już tego nauczyłem. Jak sam sobie zrobie tak mi nikt nie zrobi
Moto jeszcze nic poważnego nie robiłem ale wszystko da się zrobić.
A mechanik to conajwyżej może mi koło napompować poprawnie.

Są goście co przerabiają np. wałki na sportowe, korby odciążają i wyważają i tacy różni SuperSpece. Ja słyszałem różne cuda o gościu u mnie w mieścinie co wałki robi. Podobno Pomysłowy Dobromir wysiada przy nim. Ja jeszcze nie eksperymentowałem. Ale tak dać mechanikowi moto albo auto żeby porobił korby, wał, wałki itd NIGDY. Oddasz auto zawsze Ci coś spierdolą. Ja na pierwszym aucie[malczan] się już tego nauczyłem. Jak sam sobie zrobie tak mi nikt nie zrobi

Moto jeszcze nic poważnego nie robiłem ale wszystko da się zrobić.
A mechanik to conajwyżej może mi koło napompować poprawnie.
tylko cebra
dcsport.pl (otwórz link)
dcsport.pl (otwórz link)
-
Ryjek - Świeżak
Chwila, wróć. Stwierdzenie, że takich rzeczy się nie robi jest o kant dupy. Robi się, tyle, że kosztuje to w pytkę i trzeba wiedzieć gdzie to robić. Na przykład BigCC racing w Anglii, MC Express w Szwecji, w Polsce nie znam osobiście kogoś kto dłubałby doły (wyważanie wałów, osiowanie tłoków w cylindrach) motocyklowych silników. Jesli chodzi o producentów zamienników to: tłoki JE, korbowody Carillo, wałki rozrządu Yoshimura itd. jest tego w pytkę. Ale takie przeróbki to inna bajka cenowa, co nie znaczy, że się nie da i się nie robi.
- musieli
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości