Problem z Hornetką ( 600, 2003r)
• Strona 1 z 1
Problem z Hornetką ( 600, 2003r)
Witam.
Mam taki problem z moja hornetką. Po ok. miesiącu nie przepalania hornetki mam zawsze problem z jej odpaleniem. Tak samo jest w sezonie gdy odpale ją bez ssania,po chwili zgaśnie i już nie chce odpalić przez ok 2 h. Prawdopodobnie ją zalewa ale co jest powodem nie odpalania po dłuższym okresie czasu? Co jest powodem zalania świec do tego stopnia i tak często?
nastepnym razem popatrz jakie sa fora, to sie nadaje do mechaniki - leff
Mam taki problem z moja hornetką. Po ok. miesiącu nie przepalania hornetki mam zawsze problem z jej odpaleniem. Tak samo jest w sezonie gdy odpale ją bez ssania,po chwili zgaśnie i już nie chce odpalić przez ok 2 h. Prawdopodobnie ją zalewa ale co jest powodem nie odpalania po dłuższym okresie czasu? Co jest powodem zalania świec do tego stopnia i tak często?
nastepnym razem popatrz jakie sa fora, to sie nadaje do mechaniki - leff
- domin_ns
- Świeżak
Zawsze ze ssaniem i zwlaszcza w zimie BEZ GAZU. Jesli dodasz gazu to mozesz sobie baterie wykrecic. Tak wogole to nie ma potrzeby przepalania motocykla.
-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
Filtry, świece itd. wymieniałem 2 miesiące temu i nie miałem problemu z odpaleniem. Z gaźnikami też nie mialem problemów a jeżeli chodzi o zawory, to nie mam pojęcia. Nie jestem jeszcze tak obeznany z mechaniką, dlatego pytam was o radę. Mój błąd, w sezonie zdażyło mi się zapomnieć o ssaniu bo sie strasznie spieszyłem ale czy to jest normalnie że odrazu go zalało?
- domin_ns
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Seba odkad go kupilem nie trzymal rowno obrotow. Delikatne drgania obrotow widac. Moze potrzebna regulacja gaznikow.? Swiece wymienialem wiec zaczne od ich przeczyszczenia,iskry a nastepnie gaznik i kranik. Zobaczymy czy pomoze.
- domin_ns
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa