Suzuki GS500 wymienione uszczelniacze i problem
• Strona 1 z 1
Suzuki GS500 wymienione uszczelniacze i problem
Witam, jestem po wymianie uszczelniaczy w lagach no i jest problem a mianowicie:
1. po złożeniu wciśnięciu tego w moto a było ciężko coś trze w którejś z lag albo w obu (lagi zostały rozłożone na części pierwsze i złożone tak jak były, wlałem olej w ilości takiej jak wyczytałem w poradniki czyli 380ml) zawieszenie dalej takie twarde jak przed wymianą.
2. olej znowu wycieka uszczelniacze założyłem jak na filmiku tą widoczna sprężynką do góry czyli gładką powierzchnią do dołu, teraz pytanie czy to może wypływa nadmiar oleju.
3. co zaobserwowałem podczas gdy lagi były rozłożone to ta rura która wchodzi w goleń jest dość mocno porysowana w niektórych miejscach jest to rysa obok rysy jedne mniejsze drugie głębsze, czy to może byc powód wycieku oleju i muszę wymienić rury teleskopów.
Z góry dziękuje za pomoc
1. po złożeniu wciśnięciu tego w moto a było ciężko coś trze w którejś z lag albo w obu (lagi zostały rozłożone na części pierwsze i złożone tak jak były, wlałem olej w ilości takiej jak wyczytałem w poradniki czyli 380ml) zawieszenie dalej takie twarde jak przed wymianą.
2. olej znowu wycieka uszczelniacze założyłem jak na filmiku tą widoczna sprężynką do góry czyli gładką powierzchnią do dołu, teraz pytanie czy to może wypływa nadmiar oleju.
3. co zaobserwowałem podczas gdy lagi były rozłożone to ta rura która wchodzi w goleń jest dość mocno porysowana w niektórych miejscach jest to rysa obok rysy jedne mniejsze drugie głębsze, czy to może byc powód wycieku oleju i muszę wymienić rury teleskopów.
Z góry dziękuje za pomoc
- fox1991
- Świeżak
-
maatiaas - Świeżak
Rozbierz wszystko jeszcze raz, wymyj, zweryfikuj czesci lagi (porysowane!), założenie simmeringów, panewki, luz itp.
Albo oddaj do serwisu który sie zna ("...zrobiłem wszystko jak na filmiku").
Internet nie jest dobry na wszystko! ...chos mam nadzieję, ze teraz pomogło:)!
Albo oddaj do serwisu który sie zna ("...zrobiłem wszystko jak na filmiku").
Internet nie jest dobry na wszystko! ...chos mam nadzieję, ze teraz pomogło:)!
Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości