Zobacz wątek - kmx 125- problem z gaźnikiem i cieknącym olejem
NAS Analytics TAG

kmx 125- problem z gaźnikiem i cieknącym olejem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

kmx 125- problem z gaźnikiem i cieknącym olejem

Postprzez jarekkzzz » 2/10/2012, 17:11

Witam. Mam kilka problemów ze swoim motorem. Po pierwsze cieknie mi paliwo z gaźnika (1 kropla na ok 5miin., więc bardzo mało) jedną z rurek (najniżej położoną) która idzie w dół. Gdy postawię motor do pionu po nocy którą spędził na stopcę, to paliwo cieknie intensywnie. Wycieknie go jakieś 30-40 ml. Wcale by mi to nie przeszkadzało gdybym mógł zakręcić kranik, tzn. mogę go zakręcić ale po tym jak mi przez noc wycieknie benzyna z gaźnika to nie mogę go odpalić. W ogarku była przelewajka, a tutaj niestety nie ma i wygląda na to, że paliwo ma problem z dostaniem się do gaźnika. Żeby go wtedy odpalić muszę kopnąć pewnie z 30 razy... Więc pytanie co może być z nim nie tak??
Kolejny problem jest z tym, że gdy nagle dodam gazu to go przymula, ale to chyba problem zbyt bogatej mieszanki (??) i wystarczy śrubkę trochę wkręcić żeby dostawał więcej powietrza (??).
A ostatni problem jest z cieknącym kopniakiem. Tam musi być jakiś simering, który nadaje się do wymiany. Może ktoś zna jego rozmiar, gdyż w serwisówce nie znalazłem niestety.
Z góry dziękuję.
jarekkzzz
Świeżak

Postprzez henio12323 » 2/10/2012, 17:57

gaźnik do czyszczenia przeglądu i regulacji. skoro odpływem ucieka to znaczy że jest za wysoki poziom w gaźniku. musisz podgiąc blaszke pływaka. tak żeby poziom zmniejszyc. to moze byc tez powodem przymulania po dodagniu gazu. sprawdził bym tez szczelnosc zaworka pływaka bo moze po prostu puszcza dlatego paliwo wycieka. najpierw zajmij sie pływakiem potem ustawiaj skład mieszanki.

wyjmij gaźnik, za ten czas zdemontuj uszczelnaicz ( wydłub go ) podjedź do rolniczego sklepu i zapewne dostaniesz go. ja bym sie nawet nie łudził że ktoś ci poda wymiar ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 4 gości

na górê