Temperatura Aprilek rs 125 oraz Af1 125
• Strona 1 z 1
Temperatura Aprilek rs 125 oraz Af1 125
Witam
Mam pytanie do właścicieli wyżej wymienionych pojazdów o temperaturę jaka
jest u was przy normalnej jeździe pod czas gdy temp. na dworze przekracza 30 stopni C .
Mam pytanie do właścicieli wyżej wymienionych pojazdów o temperaturę jaka
jest u was przy normalnej jeździe pod czas gdy temp. na dworze przekracza 30 stopni C .
- kisel
- Świeżak
no witam!!!może rozkręcimy ten temat bo ja tez ostatnio zakupiłem af1 pro sport i tez mam parę pytanek. miedzy innymi o te temperaturę, powieważ po dłuższej jeździe przekracza 110 stopni C. i jeszcze jedno przy jakich obrotach te silniki mają najlepsza moc??bo moja zaczyna żyć od około 7 tys ale tylko do 9 tys??? czy one nie powinny krecic sie wyżej??
- sebek954
- Świeżak
No więc tak :
To ,że Twoja Aprilka zaczyna się wkręcać dopiero przy 7 tys. obrotów to naturalne ,natomiast z tym ,że kręci się do 9 to nie wiem bo moja kręci się do 13 tys. obrotów.Posprawdzaj czy Twoj moto jest odblokowany do końca (tłumik ,moduł itd.).Co do temp. to jest zbyt wysoka moim zdaniem.Sprawdź jak tam u Ciebie z płynem w chłodnicy (być może poprzedni właściciel zapomniał wymienić itp.).U mnie temp. w bardzo gorący dzień wynosi 75 stopni "C" i nie wiem za bardzo czy to dobra temp . czy też nie.
To ,że Twoja Aprilka zaczyna się wkręcać dopiero przy 7 tys. obrotów to naturalne ,natomiast z tym ,że kręci się do 9 to nie wiem bo moja kręci się do 13 tys. obrotów.Posprawdzaj czy Twoj moto jest odblokowany do końca (tłumik ,moduł itd.).Co do temp. to jest zbyt wysoka moim zdaniem.Sprawdź jak tam u Ciebie z płynem w chłodnicy (być może poprzedni właściciel zapomniał wymienić itp.).U mnie temp. w bardzo gorący dzień wynosi 75 stopni "C" i nie wiem za bardzo czy to dobra temp . czy też nie.
- kisel
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości