wymiana klocków w CBR f1!!!!
• Strona 1 z 1
wymiana klocków w CBR f1!!!!
WITAM:) Chciałbym spytać jak przebiega wymiana klocków w cbr-ce bo sam się do tego chcę zabrać,trudna to sztuka czy raczej niebędzie z tym większych problemów?? dzięki z góry 

- Norb
- Świeżak
wymiana klockow jest prosta i bardzo podobna we wszystkich moto!!! zdejmujesz oslone (jezeli jest to ta co zaslania klocki) wyjmujesz zawleczki z waleczkow na ktorych poruszaja sie klocki po czym wyjmujesz te waleczki i wychodza cale klocki!!! rozszerzasz cale zaciski (sprawdzajac stan plynu w zbiorniczku) i robisz to wszystko 2raz z tym ze od tyłu:D powodzenia i przyjemnosci
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
zapomnniałeś Hugo napisać o oczyszczeniu tłoczków. przy starych klockach tłoczki napewno mocno powychodziły i nazbierał sie na nich syf, jak założysz nwe klocki hamulcowe, to tłoczki cofną się spowrotem razem z tym syfem. Więc nalezało by najpierw to starannie oczyścić, a potem przesmarować takim preparatem właśnie do tłoczków zaciskowych. Tylko przy oczyszczaniu tłoczków należy uważać żeby nie wyleciały, bo układ może sie zapowietrzyć.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
i nie rozszerzaj tloczkow na maksa. Zostaw je minimalnie wysuniete - jakies 0,5 cm, a jak nie bedzie chcial wejsc zacisk na tarcze to jeszcze troszke. Jak tloczki sie schowaja calkowicie, mozesz miec maly problem z wpompowaniem tam ponownie plynu hamulcowego.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości