Zobacz wÄ…tek - Problem z Mz 150
NAS Analytics TAG

Problem z Mz 150

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z Mz 150

Postprzez Hiboss » 31/8/2012, 16:53

Witam mam problem z moim mz 150 kupilem je niedawno i wszystkiego o niem nie wiem wiec pisze o pomoc poniewaz dzieje sie dziwna sprawa a mianowicie kiedy zaczynam jechac i daje gazu to dusi sie . wiem ze gaznik ale jest czysciutki jak spirytusik...no i przed kupnem bylo wymienione sprzegło ale boje sie zdjec dekiel bo nie chce zeby cos sie zepsuło . a z drugiej strony kiedy moto stoi na stopkach i zmieniam biegi wszystko jest ok filtr tez juz czyscilem . Źle wyregulowany gaźnik może ???
Hiboss
Świeżak

Postprzez mirekm71 » 31/8/2012, 23:39

Idz na forum mz to sie dowiesz szybciej. Skoro na podnozkach sie wkreca a pod obciazeniem mieknie znaczy, ze ma za malo paliwa albo powietrza. Stawiam na przytkany kranik lub filtr paliwa. Po sciagnieciu wezyka paliwa z gaznika paliwo powinno leciec swobodnie szerokim na 4 mm strumieniem ale wiedz, ze Twoj opis jest bardzo ubogi. Przerwy w uk zaplonowym, zle ustawiony zaplon bez obciazenia tez bedzie chodzil dobrze a pod obciazeniem nie bedzie mial mocy. Po prostu swieca- paliwo od tego zaczyna sie szukanie.
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê