Problem z prądem, rozładowuje akumulator R6
• Strona 1 z 1
Problem z prądem, rozładowuje akumulator R6
Witam
Od niedawna mam Yamahe R6 z 2004r.
Po ok. 30 minutach jazdy pada akumulator do zera, gasną zegary i wszystko inne. Po cyzm nie chce juz nawet zakręcić rozrusznikiem, aby przekaźnik słychać jak cpyka. Po naładowaniu akumulatora znowu kolejne ok 30minut mogę przejechać i problem nadal ten sam,.
W czym moze tkwić problem?
Pisze najpierw z prośbą do Was bo może sam sobie poradzę, a nie chce zbędnie dla serwisów wyrzucać kassy.
Od niedawna mam Yamahe R6 z 2004r.
Po ok. 30 minutach jazdy pada akumulator do zera, gasną zegary i wszystko inne. Po cyzm nie chce juz nawet zakręcić rozrusznikiem, aby przekaźnik słychać jak cpyka. Po naładowaniu akumulatora znowu kolejne ok 30minut mogę przejechać i problem nadal ten sam,.
W czym moze tkwić problem?
Pisze najpierw z prośbą do Was bo może sam sobie poradzę, a nie chce zbędnie dla serwisów wyrzucać kassy.
- Potek07
- Świeżak
Wygląda na to że nie masz ładowania. Jeśli posiadasz nawet najprostszy miernik elektryczny to sprawdź obwód ładowania, regulator napięcia cewki itd. Ja bym stawiał na regulator napięcia bo to najczęściej pada.
- mateuszmk901
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości