Zmiana z półsyntetyka na syntetyk.
• Strona 1 z 1
Zmiana z półsyntetyka na syntetyk.
Witam wszystkich użytkowników
Jestem posiadaczem Hondy CBR 125 z 2008r (4 suw) na wtrysku od ponad miesiąca, nabiłem nią ok 1000km, obecny przebieg to ponad 26tys km i pasowało by mi wymienić olej w silniku i tutaj moje pytanie czy można bez żadnych konsekwencji i jakichś zmian przejść z półsyntetyka akurat był lany Motul 10w40 a teraz mam zamiar wlać syntetyka Orlen Platinum MOTO 4T SYNTHETIC 10w50. Jeśli macie jakieś rady to pisać śmiało.
Pozdrawiam!
Jestem posiadaczem Hondy CBR 125 z 2008r (4 suw) na wtrysku od ponad miesiąca, nabiłem nią ok 1000km, obecny przebieg to ponad 26tys km i pasowało by mi wymienić olej w silniku i tutaj moje pytanie czy można bez żadnych konsekwencji i jakichś zmian przejść z półsyntetyka akurat był lany Motul 10w40 a teraz mam zamiar wlać syntetyka Orlen Platinum MOTO 4T SYNTHETIC 10w50. Jeśli macie jakieś rady to pisać śmiało.
Pozdrawiam!
- Advocate_
- Świeżak
zmienić możesz zawsze tylko nie na orlen platinum ( bo to shit). nie kupuj też oleju np na allegro.
Kiedyś był test oleju syntetycznego i połówki i połówka wypadła nie znacznie gorzej wieć nie koniecznie musisz zieniać na syntetyk.
Kiedyś był test oleju syntetycznego i połówki i połówka wypadła nie znacznie gorzej wieć nie koniecznie musisz zieniać na syntetyk.
-
KAPELA911 - Bywalec
Po co do takiego moto, które jak zakładam nie jest żyłowane chcesz wlewać syntetyk?
Można teraz wymieniać dowolnie oleje, niestety w świadomości Polaków dalej pokutuje przekonanie, że syntetyk po np. mineralu wypłucze nagar i rozszczelni silnik. Bzdura.
Można teraz wymieniać dowolnie oleje, niestety w świadomości Polaków dalej pokutuje przekonanie, że syntetyk po np. mineralu wypłucze nagar i rozszczelni silnik. Bzdura.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Miczab napisał(a):Po co do takiego moto, które jak zakładam nie jest żyłowane chcesz wlewać syntetyk?
jazda sprawna na cbr sprowadza sie raczej do operowania obrotami w okolicach 7-10k rpm wiec troche wysoko
- stareRadio
- Świeżak
stareRadio napisał(a):Miczab napisał(a):Po co do takiego moto, które jak zakładam nie jest żyłowane chcesz wlewać syntetyk?
jazda sprawna na cbr sprowadza sie raczej do operowania obrotami w okolicach 7-10k rpm wiec troche wysoko
polsyntetyk sobie poradzi maszyna nie jest nóweczka jak mniemam wiec po co lecieć w koszta... ja do swojego bandziora z 50tyś przebiegiem leje polówke i lata jak trzeba przypałować tez daje rade:)
Suzuki Bandit 600S 2001r still rolling...
-
GhastRider90 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości