Ile można wlać paliwa...
• Strona 1 z 1
Ile można wlać paliwa...
witam,
mam pytanie natury technicznej:
ile można zalać moto maxymalnie paliwem (konkretnie ścigacza)...
chodzi mi konkretnie o to ile od korka mogę nalać. bo jak włożę cały pistolet to wybija gdzieś tak przy 4-5cm od korka w dół i jest koniec...ale to nie może być max bo zrobię 100km i już mam rezerwę a potem mogę dolać tylko z 8 litrów i znowu wybija... Wlewam więc za mało. Chciałbym wiedzieć ile mogę wlać... czy jeden centymetr od korka, czy prawie po sam korek... tak żeby nie było za dużo. Dla większości to pewno głupie pytanie ale nie wszyscy odrazu są pro i wszystko wiedzą...
dzięki za wsparcie z góry
mam pytanie natury technicznej:
ile można zalać moto maxymalnie paliwem (konkretnie ścigacza)...
chodzi mi konkretnie o to ile od korka mogę nalać. bo jak włożę cały pistolet to wybija gdzieś tak przy 4-5cm od korka w dół i jest koniec...ale to nie może być max bo zrobię 100km i już mam rezerwę a potem mogę dolać tylko z 8 litrów i znowu wybija... Wlewam więc za mało. Chciałbym wiedzieć ile mogę wlać... czy jeden centymetr od korka, czy prawie po sam korek... tak żeby nie było za dużo. Dla większości to pewno głupie pytanie ale nie wszyscy odrazu są pro i wszystko wiedzą...
dzięki za wsparcie z góry

Born to be WILD 

- kain
- Świeżak
ja nieraz wlewam aż po sam brzeg ale to zależy od potrzeby.chyba nie ma znaczenia ile wlejesz wachy przecież nie wywali Ci korka jak będzie pełen zbiornik więc lej do oporu.
- suzuki rf600
- Świeżak
aha i jeszcze u mnie jest jakoś dziwnie że jak już paliwo podchodzi pod wlew to leje i leje a to paliwo nie chce sie przelać.albo może takie złudzenie jest tylko bo przy końcu leje wolniej i rozchodzi sie po całym baku.troche dziwna sprawa 

- suzuki rf600
- Świeżak
pewnie tak bo przy końcu lejesz wolniej... pozatym chyba przy końcu musi się rozejść po najszerszej powierzchni
dzięki za advice... właśnie o to mi chodziło czy nie będzie jakichś konsekwencji jak zaleję zadużo
pozdro brachu

dzięki za advice... właśnie o to mi chodziło czy nie będzie jakichś konsekwencji jak zaleję zadużo

pozdro brachu
Born to be WILD 

- kain
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości