Zobacz wÄ…tek - "tykanie" w tylnym kole cbr 600f4i
NAS Analytics TAG

"tykanie" w tylnym kole cbr 600f4i

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

"tykanie" w tylnym kole cbr 600f4i

Postprzez Zajec » 30/5/2012, 11:07

Witam wszystkich , pogoda już taka że nie wytrzymałem i wziąłem sie za moje maleństwo i ruszyłem na "test" po osiedlu wracając już do garażu wpadło mi w ucho tykanie z tyłu moto. Nie mam bladego pojecia co to może być. W ubiegłym sezonie a własciwie na jego koniec wymieniłem sporo rzeczy od napędu,klocki po elementy silnika(napinacz,swieczki). Postanowiłem też wmienic łożyska kół przy okazji tego jak malowałem felgi(nie wiem jak u innych ale te łożyska dostałem tylko w autoryzowanym hondy nigdzie nie mieli i czekałem 2 tyg. jakby to z japoni płyneło). Z racji ze w domu nie miałem zbyt dużo narzedzi ani sprzetu zawiozłem to chłopakom z mojego miasta żeby mi je wyciągli i wsadzili nowe. Zastanawiam sie czy moze to mieć jakiś zwiazek i ew jak to sprawdzić. Ogolnie tykanie wyglada tak ze jak prowadze sobie spokojnie motocykl do przodu ew tyłu to co 3-4 metry jest takie pojedyncze tykniecie nie czuć zeby sie coś blokowało np koło jest tylko sam dźwięk. To samo w czasie jazdy czestotliwośc tykania im szybciej jade tym bardziej wzrasta, przy wiekszej predkosci juz tego nie slychac ale wydaje mi sie ze to dlatego ze moto mi ten dźwięk zagłusza. Bede dzis nad tym siedział i osłuchiwał skąd ten dźwiek dociera, ale moze ktos kiedys sie z tym zetknął i moze podzieli sie ze mna jakąś dobrą radą.
Zajec
Świeżak

Postprzez mati22252 » 30/5/2012, 11:47

A łańcuch zaklepywałeś czy na spince bo może być tak że jest na jednym ogniwie zbyt ciasno i nie wchodzi ono dobrze na tylną zębatkę. Sprawdź czy wszystkie ogniwa się płynnie ruszają.
mati22252
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez zxer » 30/5/2012, 12:25

mi to podchodzi pod krzywa tarcze hamulcowa :P Ale lancuch tez moze byc. Najlepiej podnies tyl, zakrec kolem i zlokalizuj dzwiek
tea who you yea bunny
zxer
Stały bywalec

Postprzez sonycbr77 » 30/5/2012, 18:19

najpredzej lancuch, moze zbyt mocno naciagniety? najlepiej sprawdzic na podniesionym kole najpierw z lancuchem potem bez, moze tez lozysko sie rozsypywac w najgorszym wypadku
sonycbr77
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê