wkręcanie na obroty
• Strona 1 z 1
wkręcanie na obroty
Witam.
Mam problem. Od pewnego czasu moja Yamaha tzr 50 nie chce wkręcać się na wysokie obroty na luzie wkręca się na max 8 tys. Wtedy jakby ja dusi coś w tym stylu. Na pierwszym biegu również nie wchodzi na wyższe obroty jest max 7 tys na dwójce i trojce podobnie do 6 do 7 tys. Motor jest na dotarciu wiec może ma to coś wspólnego. Przeczyściłem już filtr powietrza czekam na odpowiedz.
Przebieg 8200km
Rocznik 2006
Przenoszę..
komarcc
Mam problem. Od pewnego czasu moja Yamaha tzr 50 nie chce wkręcać się na wysokie obroty na luzie wkręca się na max 8 tys. Wtedy jakby ja dusi coś w tym stylu. Na pierwszym biegu również nie wchodzi na wyższe obroty jest max 7 tys na dwójce i trojce podobnie do 6 do 7 tys. Motor jest na dotarciu wiec może ma to coś wspólnego. Przeczyściłem już filtr powietrza czekam na odpowiedz.
Przebieg 8200km
Rocznik 2006
Przenoszę..
komarcc
- tomzo05@o2.pl
- Świeżak
Rozumiem, że robiłeś remont silnika? Jak dla mnie to albo blokada, jedna jest na pewno przy cylindrze jak wychodzi do tłumika jest taka zwężka wystarczy wymienić na prostą rurke, a drugie to kiedyś miałem nsr i od nagaru ciężko chodziły (nie wiem jak to fachowo nazwać) zapatki które są w cylindrze zaraz przy wylocie do tłumika, wykręciłem cylinder przeczyściłem go w tamtym miejscu aby chodziły luźno i wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
- VPawelekV
- Świeżak
wyczyść jeszcze gaznik ponieważ może być przepchany, sprawdz dysze powietrza, moze być cos na regulacji gaznikowej, i zobacz wtedy jak się będzie wkręcał na obroty... dysza powietrza powinna mieć 2.5 obrotu ale musisz sprawdzić, możesz zacząć od 1.5 obrotu i zobacz wtedy czy jest jakaś reakcja gaznikowa...
- patro185
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa