Cichy Tłumik do YZF 1000 R
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Cichy Tłumik do YZF 1000 R
Witam !
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem YZF 1000 R z tłumikiem LASER
ponieważ będę jechał na pierwsze badanie techniczne - przeczytałem na papierach że ma on 96 dBi - szczrze powiem dla mnie też za głośno gada.
Marzeniem byłoby mieć tłumik o brzmieniu chińskiego skutera - wiem wiem juz widzę miny purystów - panowie - rzecz gustu..... nie muszę "sie wydzierać" żeby te 150 koników zaczęło pracować kontra tym co sie "wydzierają".
poważny problem czuję przy rejestracji - jestem z Krakowa - moze ktoś zna zakład djagnostyczny gdzie nie będą TAK ZASADOWI jak oni tylko potrafią ?
bardzo prosze o informacje . rejestruję go w przyszłym tygodniu i się zmartwiłem .
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem YZF 1000 R z tłumikiem LASER
ponieważ będę jechał na pierwsze badanie techniczne - przeczytałem na papierach że ma on 96 dBi - szczrze powiem dla mnie też za głośno gada.
Marzeniem byłoby mieć tłumik o brzmieniu chińskiego skutera - wiem wiem juz widzę miny purystów - panowie - rzecz gustu..... nie muszę "sie wydzierać" żeby te 150 koników zaczęło pracować kontra tym co sie "wydzierają".
poważny problem czuję przy rejestracji - jestem z Krakowa - moze ktoś zna zakład djagnostyczny gdzie nie będą TAK ZASADOWI jak oni tylko potrafią ?
bardzo prosze o informacje . rejestruję go w przyszłym tygodniu i się zmartwiłem .
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
heh spokojnie w polsce takie cos powinno przejsc, u mnie jak robil przeglad to spogladal na:
swiatla
stan opon
i czy hamulce działaja (nawet pomylil sprzeglo z hamulcem przednim i mowi ze cos chyba nie dziala
)
i strasznie sie zdziwil ze nie ma stopki centralnej
pozdrawiam i powodzenia
ps. nawet przy nim nie musialem sprzeta odpalac
swiatla
stan opon
i czy hamulce działaja (nawet pomylil sprzeglo z hamulcem przednim i mowi ze cos chyba nie dziala

i strasznie sie zdziwil ze nie ma stopki centralnej

pozdrawiam i powodzenia
ps. nawet przy nim nie musialem sprzeta odpalac

-
sopel - Świeżak
badana techniczne moto sÄ… fajne
Mi pan powiedzial-"matko boska,czys pan zgłupial,takiego potwora kupowac,niech pan wlaczy kierunkowskazi swiatla..."
Tyle bylo z badania...tez nie musialem odpalac,a nawet gdyby to zawsze mozna posciemniac ze to "special edition" i warczy

Mi pan powiedzial-"matko boska,czys pan zgłupial,takiego potwora kupowac,niech pan wlaczy kierunkowskazi swiatla..."
Tyle bylo z badania...tez nie musialem odpalac,a nawet gdyby to zawsze mozna posciemniac ze to "special edition" i warczy

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
tłumik
mam też thunderace i komin leo vince (głośny to mało powiedziane) i mam za sobą badania techniczne (tydzień temu). i wyglądało to tak, że sam pokazałem, że wszystko OK (światła, hamulce, gumy). Bo pan jak zwykle tylko mlaskał na widok moto. (byłem na tej stacji po raz chyba 4, ale thunderem to debiut). Tak to wygląda. Choc to nie reguła oczywiście. czekam na oryginalny tłumik od poprzedniego właściciela, miał mi go wysłać...2 miesiące temu.
Możesz coś więcej napisać o swojej yamaszce?
Możesz coś więcej napisać o swojej yamaszce?
- nierobek
- Świeżak
jak coś termin ustalam w swoich planach że zrobię przegląd w piątek - pojadę koło 29 listopada do stacji diagnostycznej dawnego Polmozbytu - tak z forum treści wyszło że to liberały......tak czy sak to opiszę,
ps. a myśli miałem głupawe - może tak wata szklana, może zwoje z wiór metalowych. tylko zawsze stwierdziłem - ten silnik wypcha wszystko. .. . . ale też stwierdziłem jedno - mam moto w rewelacyjnym stanie - jeżeli się już przyczepią - to do tłumika właśnie i do slick'a z tyłu. tłumik wyciszę w profesjonalnym warsztacie - a
slick - to opona na lato, które nadchodzi - i tak jak po śniegu nie będę jeździł, tak i po deszu.........też nie zamierzam, bo nie mam drugiego kompletu na deszcz.... - (i tą bzdurę chcę sprzedać
).. zobaczymy, napiszÄ™
ps.2 na deszcz jednak slick nie jest polecany
ps. a myśli miałem głupawe - może tak wata szklana, może zwoje z wiór metalowych. tylko zawsze stwierdziłem - ten silnik wypcha wszystko. .. . . ale też stwierdziłem jedno - mam moto w rewelacyjnym stanie - jeżeli się już przyczepią - to do tłumika właśnie i do slick'a z tyłu. tłumik wyciszę w profesjonalnym warsztacie - a
slick - to opona na lato, które nadchodzi - i tak jak po śniegu nie będę jeździł, tak i po deszu.........też nie zamierzam, bo nie mam drugiego kompletu na deszcz.... - (i tą bzdurę chcę sprzedać

ps.2 na deszcz jednak slick nie jest polecany
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
przegląd bez kłopotu
nie zapalałem nawet moto
nie sprawdzali świateł
miła gadka - fajni ludzie...
powiedzieli tylko - tylna opona do zmiany : ja na to - wiem, przyszły miesiąc - w tym już nie mam kasy ...
chcieli 119 pln - dostali 150
teraz tylko VAT24 i rejestrujÄ™
umówiłem juz się na przegląd moto w psbikes
ThunderAce - jest zajefajny
im więcej km na nim robię - jestem coraz bardziej zachwycony
cez.

nie zapalałem nawet moto
nie sprawdzali świateł
miła gadka - fajni ludzie...
powiedzieli tylko - tylna opona do zmiany : ja na to - wiem, przyszły miesiąc - w tym już nie mam kasy ...
chcieli 119 pln - dostali 150
teraz tylko VAT24 i rejestrujÄ™

umówiłem juz się na przegląd moto w psbikes
ThunderAce - jest zajefajny

cez.
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
Gdzie przeglšd rejestracyjny w Warszawie ?
Witam,
Ja mam pytanko w takim razie czy ktoœ z Warszawy może mi doradzić gdzie jechać na przeglšd. Samochodem jeŸdziłem do Ford Plaza, ale diagnosta tam miał zwyczaj niekiedy czepiać się jakichœ drobnostek więc z moim moto nie wiem ...
Generalnie jest to kolejny już przeglšd w Polsce, moto jest 100% sprawne jedyna niepewnoœć to dosyć głoœny wydech w moim Horneciku. Opony też już wkrótce będę musiał wymienić, ale już nowe idš więc może wezmę faktrukę zakupu na wszelki wypadek ze sobš.
To co - gdzie radzicie podjechać ... jakie sš wasze doœwiadczenia ? Może jakiœ przygłuchawy diagnosta
hehe
Pozdrawiam i miłego œmigania, bo pogoda taka, że w pracy wysiedzieć się nie da gdy moto stoi za oknem
Ja mam pytanko w takim razie czy ktoœ z Warszawy może mi doradzić gdzie jechać na przeglšd. Samochodem jeŸdziłem do Ford Plaza, ale diagnosta tam miał zwyczaj niekiedy czepiać się jakichœ drobnostek więc z moim moto nie wiem ...
Generalnie jest to kolejny już przeglšd w Polsce, moto jest 100% sprawne jedyna niepewnoœć to dosyć głoœny wydech w moim Horneciku. Opony też już wkrótce będę musiał wymienić, ale już nowe idš więc może wezmę faktrukę zakupu na wszelki wypadek ze sobš.
To co - gdzie radzicie podjechać ... jakie sš wasze doœwiadczenia ? Może jakiœ przygłuchawy diagnosta

Pozdrawiam i miłego œmigania, bo pogoda taka, że w pracy wysiedzieć się nie da gdy moto stoi za oknem

KuRcZaK
- Kurczak
- Świeżak
co do opon to nie wiem czy ci przyejdzie, jak wyzej napisalem to na opony zwracal uwage, no moze nie napisalem ;p
-
sopel - Świeżak
120 za przegląd ? ? ja w zeszłym tygodniu u siebie w mieścinie zapłaciłem 62zł.
Chyba, że pierwszy w kraju tyle kosztuje...
Spytali mnie tylko gdzie jest reszta (w sensie, że owiewek nie ma), potem światła, kierunki, hamulca nawet nie tknął, kazał tylko wcisnąć żeby stop zobaczyć i już... Za chwilę przyszedł szef i mówi - ta chłodnica to chyba od samochodu
ale drugi mu wytłumaczył, że teraz w motocyklach takie są.
Wystraszyli się spawanej ramki na przednie reflektory więc powiedziałem, że już zamówiłem oryginalną czachę...
. Pieczątka w dowód, kasa i po wszystkiemu.
Chyba, że pierwszy w kraju tyle kosztuje...
Spytali mnie tylko gdzie jest reszta (w sensie, że owiewek nie ma), potem światła, kierunki, hamulca nawet nie tknął, kazał tylko wcisnąć żeby stop zobaczyć i już... Za chwilę przyszedł szef i mówi - ta chłodnica to chyba od samochodu

Wystraszyli się spawanej ramki na przednie reflektory więc powiedziałem, że już zamówiłem oryginalną czachę...

-
Grzybu - Bywalec
-
sopel - Świeżak
tak - przeglÄ…d pierwszy w Polsce, stÄ…d ta cena.
opona łysa - slick z tyłu - także na deszcz się nawet nie wybieram - zresztą - kiedy wracam z deszczu - czyszczenia moto mam na 30 minut ;/ - ostatnio mnie dorwało w dordze ... stąd patrzę na pogodę i moto w stanie idealnym
Cez.
a co do tłumika - zaczynam sie przyzwyczajać ... dziwnie tylko strzela przy redukcji .... k...de mi się to nie podoba ... a znajomy jechał i mówi - ale fajnie ... rzecz gustu -jak wszystko .
opona łysa - slick z tyłu - także na deszcz się nawet nie wybieram - zresztą - kiedy wracam z deszczu - czyszczenia moto mam na 30 minut ;/ - ostatnio mnie dorwało w dordze ... stąd patrzę na pogodę i moto w stanie idealnym

Cez.
a co do tłumika - zaczynam sie przyzwyczajać ... dziwnie tylko strzela przy redukcji .... k...de mi się to nie podoba ... a znajomy jechał i mówi - ale fajnie ... rzecz gustu -jak wszystko .
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
Wymiary tłumika Thunderace
czesc prosze nich mi ktoś powie jakie są wymiary tłumika thunderace
YZF 1000R Thunderace. chodzi mi odległość między śrubami mocującymi (3 śruby ) {między środkami tych śrób w lini prostej } i jaka jest odległość między środkiem mocowania pod zadupkiem a końcem rury (ten koniec który łączy się z rurą idącą do silnika !!!! z góry dzięki !! pozdrawiam
YZF 1000R Thunderace. chodzi mi odległość między śrubami mocującymi (3 śruby ) {między środkami tych śrób w lini prostej } i jaka jest odległość między środkiem mocowania pod zadupkiem a końcem rury (ten koniec który łączy się z rurą idącą do silnika !!!! z góry dzięki !! pozdrawiam
- ttbbb
- Świeżak
NIE !!!! 2 wymiary 1- pomiedzy tymi 3 śrubkami (od środka śrubki do środka 2 śrubki) 2 - od środka mocowania pod nużką pasażera do końca rury ( w strone tych 3 śrubek ) to nie wiem czy to początek czy koniec
żebym wiedział po prostu czy mi pasuje tłumik . to ile wystaje w strone gdzie wylatuja spaliny mnie nie interesuje bo tam ile bedzie to bedzie !!pozdro czekam na odp

- ttbbb
- Świeżak
oj głupim ...
tu masz moto które już jest moje
http://www.allegro.pl/item189115359_yam ... erace.html
tam widać wsio !
Cez.
tu masz moto które już jest moje

http://www.allegro.pl/item189115359_yam ... erace.html
tam widać wsio !
Cez.
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości