Klocki do Bladego.
• Strona 1 z 1
Klocki do Bladego.
Nie wiem czy był temat ale może ktoś doradzi? Jakie najlepsze klocki do Bladego sc33? Będę wdzięczny:)
-
krzysKAKA7 - Świeżak
Najlepsze ( w granicach rozsądku i ceny ), ale drogie to FERODO. Zazwyczaj wszyscy na EBC latają i też są spoko.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
-
krzysKAKA7 - Świeżak
Ta klasa co Ferodo. Cenowo również. Na EBC traci się czasami dozowalność hamowania.. Tak jak u mnie w tym momencie jest. Po prostu szybciej łapią. W poprzedniej Kawie po zamontowaniu Ferodo tego problemu nie było.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
Latałem na Ferodo 2164ST ( Sineter ) w poprzedniej Kawie prawie cały sezon i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Świetnie się dozowały, nie piszczały i nie traciły właściwości przy dłuższej zabawie na serpentynach. W nowej Kawie mam EBC założone i póki co mogę stwierdzić tylko tyle, że po prostu dozowalność jest znacznie gorsza. Nie dyskwalifikuję tych klocków, ale po prostu trzeba się przyzwyczaić, bo lekkie naciśnięcie hamulca albo stawia moto dęba, albo nie robi nic.. Granica pomiędzy tymi dwoma stanami jest, ale niezwykle malutka
Myślałem, że to po prostu różnica fabryczna modeli, ale na samym początku poprzedni właściciel mówił właśnie, że dozowanie straciło po wymianie klocków. Co do właściwości na górskich serpentynkach nie mogę się wypowiedzieć, bo moto kupiłem w Grudniu i przelatałem około 500 KM przy temp poniżej +10 stopni. Samej skuteczności hamowania nie uzależniam od klocków, bo każde jedne ( nie z papieru ) w połączeniu z dwoma tarczami i zaciskami w sporcie dadzą radę. Chyba, że na torze, to trzeba kombinować coś lepszego.
EBC lubią piszczeć podczas docierania. Jak to komuś przeszkadza, to niech wie ;] po dotarciu jest cisza.

Myślałem, że to po prostu różnica fabryczna modeli, ale na samym początku poprzedni właściciel mówił właśnie, że dozowanie straciło po wymianie klocków. Co do właściwości na górskich serpentynkach nie mogę się wypowiedzieć, bo moto kupiłem w Grudniu i przelatałem około 500 KM przy temp poniżej +10 stopni. Samej skuteczności hamowania nie uzależniam od klocków, bo każde jedne ( nie z papieru ) w połączeniu z dwoma tarczami i zaciskami w sporcie dadzą radę. Chyba, że na torze, to trzeba kombinować coś lepszego.
EBC lubią piszczeć podczas docierania. Jak to komuś przeszkadza, to niech wie ;] po dotarciu jest cisza.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
-
krzysKAKA7 - Świeżak
A dlaczego wszyscy polecaja twarde klocki ? Przecie do normalnej jazdy miekkie sa o wiele lepsze. Lapia o wieele szybciej niz twarde klocki w normalnej temperaturze. Tarcze tez zuzywaja sie wolniej. Ja mykam na miekkich EBC i nigdy bym ich nie zamienil na twarde klocki.
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
-
krzysKAKA7 - Świeżak
-
podepnę się pod temat
co sadzicie o tych przednik klockach do 929 ?
http://allegro.pl/klocki-ham-nissin-2p2 ... 43606.html
warto ?

co sadzicie o tych przednik klockach do 929 ?
http://allegro.pl/klocki-ham-nissin-2p2 ... 43606.html
warto ?
- lehre
- Świeżak
Witam
Podepnę się pod temat
Rozglądam się za klockami do swojej Kawy ZX 600 G1 Upatrzyłem sobie FERRODO FDB 873 st. Czy to dobry wybór? Jak przeglądam można kupić klocki w podobnej cenie EBC FA 188 i widziałem dziś klocki firmy SHIFFERT za 69zł na jedną tarczę http://moto.allegro.pl/klocki-hamulcowe ... 67848.html. nie znam firmy
Czy może jakieś inne? ktoś doradzi?
Podepnę się pod temat
Rozglądam się za klockami do swojej Kawy ZX 600 G1 Upatrzyłem sobie FERRODO FDB 873 st. Czy to dobry wybór? Jak przeglądam można kupić klocki w podobnej cenie EBC FA 188 i widziałem dziś klocki firmy SHIFFERT za 69zł na jedną tarczę http://moto.allegro.pl/klocki-hamulcowe ... 67848.html. nie znam firmy
Czy może jakieś inne? ktoś doradzi?
- smietan1986
- Świeżak
Warte do kupna są popularne NISSIN-y, FERODO, EBC - zazwyczaj w tej kolejności cenowej, od najwyższej do najniższej. Jakościowo OK. W jeździe amatorskiej bez dodatkowych korzyści czy niedogodności.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa