pyka przekaźnik jak krece rozrusznikiem
• Strona 1 z 2 • 1, 2
pyka przekaźnik jak krece rozrusznikiem
Gdy krece rozrusznikiem zaczyna po chwili pykać przekaźnika mam nówke akumulator co to może być?? 

"warzne to co sie ma na serca dnie"
- jakubek375
- Świeżak
rozrusznik w ogole kreci ?? motocykl zapala ?? akumulator sie rozladowuje podczas krecenia ??sprecyzuj problem
byc moze zawiesily sie szczotki w rozruszniku, masz jakies zawrcie albo tez jest uszkodzony bendix

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Rozrusznik kreci ale po chwili staje i zaczyna pykać przekźnik i moto wcale niechce zapalać bo za słabo kreci a akumulator jak już napisałem jest nówka
- jakubek375
- Świeżak
a i jeszcze jedno w Kawasaki niema bendixa tylko jest mniejwiecej coÅ› takiego jak tzw pieski w rowerze
- jakubek375
- Świeżak
a moze ten nowka akumulator nie jest naladowany ?? wyjmij rozrusznik i sprawdz czy bedzie sie krecil np. pod prostownikiem. Jezeli tak to nie jest wina rozrusznika i trzeba bedzie szukac usterki w instalacji elektrycznej. Mozliwe, ze zablokowały sie kola zamachowe majace polaczenie z rozrusznikiem.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
oczywiscie prostownik nie daje az tak duzego pradu, ale jakis prostownik samochodowy o nieco wiekszym amperarzu powinien ruszyc ten rozrusznik, niekoniecznie zakrecic na maxa, ale bedzie sie powoli toczylo.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Akumulator jest na 100% ok sprawdzałem miernikiem i rozrusznik jak wyjołem też sie kreci bez problemu. Ale gdy wykrece świece i niema oporu sprężania to też sie kreci i nie pyka
- jakubek375
- Świeżak
przekaźnik pyka ciągle czy pyka tylko przy odpalaniu?
Jak ciągle to przekaźnik walnięty jak tylko przy odpalaniu to jest to normalne.
a żeby sprawdzić rozrusznik czy kręci to trzeba wykręcić go dotknąć do ramy i nacisnąć START i wtedy zobaczysz czy kręci czy nie.
Tylko trzymaj mocno ten rozrusznik.
na moje oko przekaźnik jest do wymiany. koszt 50 zl
Jak ciągle to przekaźnik walnięty jak tylko przy odpalaniu to jest to normalne.
a żeby sprawdzić rozrusznik czy kręci to trzeba wykręcić go dotknąć do ramy i nacisnąć START i wtedy zobaczysz czy kręci czy nie.
Tylko trzymaj mocno ten rozrusznik.
na moje oko przekaźnik jest do wymiany. koszt 50 zl
-
ryś - Świeżak
rozrusznik sie tylko przez chwile kreci i puźniej staje i zaczyna pykać przekaźnik , a rozrusznik jest ok sprawdzałem pieknie sie kreci 

- jakubek375
- Świeżak
ale zapala motor czy nie? mozesz odpalic i pojechac?
wymień ten przekaźnik i bedzie ok widocznie cos z nim jest nie tak.
a przekaźnik zamowisz w serwisie kawasaki bo wiekszość sklepów moocyklowch nie wiem co to
zxr 400
wymień ten przekaźnik i bedzie ok widocznie cos z nim jest nie tak.
a przekaźnik zamowisz w serwisie kawasaki bo wiekszość sklepów moocyklowch nie wiem co to
zxr 400
-
ryś - Świeżak
nie motocykl nie odpala bo jeszcze po generalnym remoncie nieudało mi sie odpalić a mi to wyglada jakby gdzieś prad uciekał bo i słabo kreci rozrusznik a w dodatku puźniej pyka przekaźnik
(((

- jakubek375
- Świeżak
ja miałem podobny przypadek.
rozrusznik kręcił sie razem z uruchomionym silnikiem i tak aż do wyładowania akumulatora
myslalem ze może rozrusznik się zblokował ale wina była przekaźnika.
mowie ci wymień przekaźnik i bedzie ok
rozrusznik kręcił sie razem z uruchomionym silnikiem i tak aż do wyładowania akumulatora
myslalem ze może rozrusznik się zblokował ale wina była przekaźnika.
mowie ci wymień przekaźnik i bedzie ok
-
ryś - Świeżak
- jakubek375
- Świeżak
No jeśli to nie będzie przekaźnik to ja bym jeszcze spróbował pod innym aku zakręcić (może być samochodowy). Bo nówka akumulator czasem może mieć np. oberwane cele. I wtedy nie będzie miał swojej nominalnej pojemności (nie wiem co mierzyłeś miernikiem) on voltaż swój będzie miał, ale będzie o wiele słabszy. Może zakręcić ale potem amperaż spada i nie starcza mocy
... nie zaszkodzi spróbować przed kupnem przekaźnika.
... nie zaszkodzi spróbować przed kupnem przekaźnika.
-
Grzybu - Bywalec
rozrusznik w ogole kreci ?? motocykl zapala ?? akumulator sie rozladowuje podczas krecenia ??sprecyzuj problem byc moze zawiesily sie szczotki w rozruszniku, masz jakies zawrcie albo tez jest uszkodzony bendix
Automat albo włącznik;p Kto wymyślił nazwę bendix :p bendix to była firma króta wprowadziła to rozwiązanie i tak też to rozwiązanie nazwano ale nie samo użądzenie
Automat albo włącznik;p Kto wymyślił nazwę bendix :p bendix to była firma króta wprowadziła to rozwiązanie i tak też to rozwiązanie nazwano ale nie samo użądzenie
Zaczniesz Na Nowo?! Niezapomnisz O Zmarłych! Pójdą Za Tobą!! \_/
- lares17
- Świeżak
PO pierwsze już pisałem co jest z moim moto wiec przeczytaj wszystko a niezadawaj tych samych pytań PO 2 w GPZ niema bendixa tylko jest urzadzenie podobne do piesków w rowerze ale to już pisałem i nieweim skad to sie u niekturych bierze nazywajaz to urzadzenie bendixem troche mnie to dziwi ale zapewne cos gdzies usłyszał i tak to wychodzi puźniej!!!
- jakubek375
- Świeżak
to ja mam inne pytanie.....
problem jest nastepujacy: jak motocykl postoi pare dni (teraz 10 bo ojciec wyjechal) to akumulator jest juz padlina (w tamtym roku byl kupowany nowy i i tak dzieje sie to caly czas)... jak sie aku podladuje to moto odpala bez problemu.... tylko ze wystarcza mu nieraz 3 dni zeby sie rozladowac.... dodam tylko ze w motocyklu jest alarm... co moze byc tego przyczyna i jak to zliwkidowac??
problem jest nastepujacy: jak motocykl postoi pare dni (teraz 10 bo ojciec wyjechal) to akumulator jest juz padlina (w tamtym roku byl kupowany nowy i i tak dzieje sie to caly czas)... jak sie aku podladuje to moto odpala bez problemu.... tylko ze wystarcza mu nieraz 3 dni zeby sie rozladowac.... dodam tylko ze w motocyklu jest alarm... co moze byc tego przyczyna i jak to zliwkidowac??
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 8 gości