poprawa osiągów
• Strona 1 z 1
poprawa osiągów
Witam!
Jestem posiadaczem skutera Romet router xs50 trafico chciałbym poprawić w nim osiągi (przyśpieszenie i v-max).
Zastanawiałem się nad ściągnięciem blokady z manetki, ustawienie iglicy i zmiana rolek.
Ma ktoś może jakieś doświadczenie, może mi ktoś coś poradzi.?
Może macie lepsze pomysły.? Jak ustawić tą iglice i zmienić rolki.? I na jakie rolki.?
W tym momencie jadę 60/65km/h o ile mogły by się polepszyć osiągi po tych zabiegach.?
Z góry dziękuje za pomoc
Jestem posiadaczem skutera Romet router xs50 trafico chciałbym poprawić w nim osiągi (przyśpieszenie i v-max).
Zastanawiałem się nad ściągnięciem blokady z manetki, ustawienie iglicy i zmiana rolek.
Ma ktoś może jakieś doświadczenie, może mi ktoś coś poradzi.?
Może macie lepsze pomysły.? Jak ustawić tą iglice i zmienić rolki.? I na jakie rolki.?
W tym momencie jadę 60/65km/h o ile mogły by się polepszyć osiągi po tych zabiegach.?
Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam Tomek !
- tomasz5
- Świeżak
ustawienie iglicy i rolek nie zmienia ci osiągów. iglica jak jest ustawiona to jest ustawiona tak jak ma byc. jak dasz wiecej mieszanki to bedzie wiecej palił i tyle
rolki nie zmienia ci mocy, tylko sposób jej oddawania. jak wsadzisz lekkie dostaniesz przyspieszenia i spadnie v max i odwrotnie z ciezkimi rolkami. najpierw posciagaj wszystkie blokady. potem duzo wiecej nie wycisniesz z tej pojemnosci zmiana gaźnika czy wydechu duzo nie da. jedynie wiekszy cylinder ale prawnie wtedy to nie bedzie motorower

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a co to sÄ… sportowe rolki ?
nie ma czegos takiego. sÄ… tylko rolki inne od oryginalnych - inna waga. seryjnie moto jest ustawiony i pod przyspieszeni i pod v max. od tego punktu mozna albo nieco polepszyc v max, albo przyspieszenie.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości