Jakie części pasują do GPZ 500s z 93r z innych motocykli ?
• Strona 1 z 1
Jakie części pasują do GPZ 500s z 93r z innych motocykli ?
Chodzi mi głównie o to czy można bez większych przeróbek (spawanie i inna ciężka ingerencja) przenieść do modelu z 93 czaszę/plastiki i zegary z nowszego modelu i tylną lampę (jakąś diodową) z innego motocykla, ewentualnie gdyby ktoś wiedział co się z nadaje z innych motocykli i poprawia funkcjonalność też się przyda.
- ArkiTech
- Świeżak
Wcale nie stary motocykl ;P W kwiecie wieku mozna powiedziec
Porownaj sobie numery czesci tutaj:
http://www.cornwallkawasaki.co.uk/shop/ ... el=GPZ500S

Porownaj sobie numery czesci tutaj:
http://www.cornwallkawasaki.co.uk/shop/ ... el=GPZ500S
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
Gra byłaby warta świeczki gdyby to nie był mój pierwszy motor do którego się przywiązałem i zamierzam go w miarę możliwości dopasowywać do siebie.
Dzięki za link, jutro się wezmę za porównywanie.
Wiesz może z czym by się wiązało zmienienie obecnych 16 calowych kół na 17 calowe z nowszego modelu ?
P.S. Czy ktoś z okolic Siedlec/Łukowa wie gdzie jest jakiś moto szrot lub coś takiego ?
Dzięki za link, jutro się wezmę za porównywanie.
Wiesz może z czym by się wiązało zmienienie obecnych 16 calowych kół na 17 calowe z nowszego modelu ?
P.S. Czy ktoś z okolic Siedlec/Łukowa wie gdzie jest jakiś moto szrot lub coś takiego ?
- ArkiTech
- Świeżak
Stare motocykle są świetne bo nie ma w nich dużo elektroniki z której naprawą miałbym spore problemy i jeśli znajdzie się dobry egzemplarz to można na nim nauczyć się jeździć od podstaw (pomijam zaczynanie od dużych pojemności).
- ArkiTech
- Świeżak
oczywiscie nic nie mam do starych motocykli bo niekiedy sa lepsze i wartosciowsze od nowych chodzilo mi o to tylko ze ciezko dopasowac cos z nowoczesnych maszyn do starych zeby w miare to wygladalo a nie jak jakis smieszny wynalazek 

-
sonycbr77 - Bywalec
Bardzo mnie ciekawi jakie części mogę przenieść z nowszego modelu bo parę jest bardzo przydatnych jak np większe koła (łatwiej znaleźć opony na 17), liczniki i czasz która prawdopodobnie nie pasuje ale może wypowie się ktoś kto już próbował takich modyfikacji ?
- ArkiTech
- Świeżak
Nie dzięki na razie rozglądam się za częściami i ich cenami żeby wiedzieć ile takie zmiany będę kosztować.
Z wyglądu to podoba mi się czasz z Suzuki B-King ale ciekawe czy nie było by wiochy z czymś takim w gpz ?
Szkoda, że nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś pdf-a z instrukcją naprawy gpz produkowanych po 94 może tam mógłbym porównać wymiary.
Z wyglądu to podoba mi się czasz z Suzuki B-King ale ciekawe czy nie było by wiochy z czymś takim w gpz ?
Szkoda, że nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś pdf-a z instrukcją naprawy gpz produkowanych po 94 może tam mógłbym porównać wymiary.
- ArkiTech
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa