Jak "wybrzuszyć" bak paliwa do Gnoma ?
• Strona 1 z 1
Jak "wybrzuszyć" bak paliwa do Gnoma ?
Mam taki bak paliwowy do silnika rowerowego GNOM.
Bak jest okrągły ale ma wgniecenie. Jak można go naprawić ?
Bak jest okrągły ale ma wgniecenie. Jak można go naprawić ?
ww
- Wojtek123
- Świeżak
Zależy jak jest wgnieciony, jak mocno/nierówno, to tylko chamsko podprostować i szpachla.
Jak wgniotka się nadaje (jest regularna, tak że mogłaby odskoczyć) to nagrzewając i chwilę później bardzo mocno chłodząc. Albo odwrotnie.
Jak wgniotka się nadaje (jest regularna, tak że mogłaby odskoczyć) to nagrzewając i chwilę później bardzo mocno chłodząc. Albo odwrotnie.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
albo
zakrywasz wszystkie wyloty szczelnie, pod kranik podpinasz spręzarkę, pompujesz cisnieniem i palnikiem nagrzewasz to miejsce. znajomy tak wydechy prostował
wiec cienszy bak powinien latwiej dac sie naprostowac
tylko przed grzaniem palnikiem lepiej przepłukać bak wodą ;P bo jak cos ci sie rozepnie xd to mozesz tego baku juz nie mieć

tylko przed grzaniem palnikiem lepiej przepłukać bak wodą ;P bo jak cos ci sie rozepnie xd to mozesz tego baku juz nie mieć

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jest jeszcze jeden sposób, stosowany przez znajomego: przyspawujesz do baku, na środku tego wgłebienia, kawałek grubszego drucika i zwyczajnie wyciągasz. Później oczyszczasz z resztek spawu i do malowania. Na małe wgłębienia mozna użyć przyssawki.
-
rna - Świeżak
tak tak tez mozna
ostatnio opisywałem w innym temacie. tylko co do drucika znam lepszy sposób - mianowicie bierzemy siłownik taki od klapy/maski od auta. ucinamy w cienkiej częsci tą głowke do mocowania i tą stroną przyspawujemy. no i oczywiscie silownik musi byc całkowicie uszkodzony najlepiej jest odciac tez góre czarnej strony żeby cały gaz i co tam jest uciekło
i teraz mamy jak silnie pociągać żeby wgniecenie odchodziło
tak mi kumpel wydech prostował to po całej robocie śladu nie było widac 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):tak tak tez moznaostatnio opisywałem w innym temacie. tylko co do drucika znam lepszy sposób - mianowicie bierzemy siłownik taki od klapy/maski od auta. ucinamy w cienkiej częsci tą głowke do mocowania i tą stroną przyspawujemy. no i oczywiscie silownik musi byc całkowicie uszkodzony najlepiej jest odciac tez góre czarnej strony żeby cały gaz i co tam jest uciekło
i teraz mamy jak silnie pociągać żeby wgniecenie odchodziło
tak mi kumpel wydech prostował to po całej robocie śladu nie było widac
W trące się i powiem że bardzo fajny pomysł

-
Przemk - Świeżak
tak dokładnie takie coś mam na mysli
senek czemu mam nie doradzac ?
kumpel tak całe auto wyklepał
miał starego opla GSI xd co chwile gdzies rozbity był ;P i wszystko robił sam własnie tym urządzeniem.
co do spawania, wydech w wyczynówce jest tez dosyc cienki, ale bak podejrzewam że jest jeszcze bardziej cienki. z tym że przy spawaniu migomatem ( przez dobrego spawacza) dziur raczej nie porobisz. chyba że bak pordzewiały i przy wybijaniu wgniecenia wyrwie sie kawałek blachy xd

senek czemu mam nie doradzac ?
kumpel tak całe auto wyklepał

co do spawania, wydech w wyczynówce jest tez dosyc cienki, ale bak podejrzewam że jest jeszcze bardziej cienki. z tym że przy spawaniu migomatem ( przez dobrego spawacza) dziur raczej nie porobisz. chyba że bak pordzewiały i przy wybijaniu wgniecenia wyrwie sie kawałek blachy xd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości