Zobacz wątek - Olej do teleskopów
NAS Analytics TAG

Olej do teleskopów

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Olej do teleskopów

Postprzez RideR » 20/5/2006, 07:38

Witam moje pytanie jest takie gdzie mozna kupic olej do teleskopów i ile mniej wiecej bedzie on kosztowac ? Bylem na stacji benzynowej ale nie było gdzie mozna kupic ten olej i jaki by był najlepszy ? Prosze o porade

I jeszcze drugie pytanie gdzie sie spuszcza olej z teleskopów ?

Z góry dzieki i POZDRAWIAM
RideR
Świeżak

Postprzez hefron » 21/5/2006, 21:58

Widze, że mało konkretnie zapytałeś... Kupić olej możesz w internecie w kazdym sklepie motocyklowym z olejami... Jak spuścić olej z amortyzatorów to powinieneś znaleźć w instrukcji, albo kombinuj sam.

Chcialbym sie dołączyć jednak do pytania i calego postu, może ktoś mi doradzi jaki olej wybrać. Chodzi mi o ciężar oleju (tak sie to nazywa?). Wiem że są ciężkie i lekkie, ale nie wiem jaki mam w swoim motorze bo poprzedni właściciel olał tą sprawe i nie wymieniał, wiec i chciałbym go dostosować do moich potrzeb. Może ktoś by wyjaśnił jaki olej jak działa i jak dobrać jego ilość. Z góry dzięki za pomoc
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez PajÄ…k » 21/5/2006, 22:49

olej ciężki i lekki ? pierwsze słysze jest olej lepki i nie lepki żadki i gęsty ale w tym temacie mogę powiedzieć tylko tyle że gęstszy jest dla cięższych a żadszy dla lżejszych
PajÄ…k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez hefron » 22/5/2006, 09:29

To sie zastanow co znaczy gęstszy. Im większa gęstość tym cięższy wiec to chyba na jedno wychodzi
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Terror » 22/5/2006, 09:45

Ciężki i lekki to się np. tyczy opałowego, znaczy pochodnych ropy. Co do oleju do lag: gęstość ma spore znaczenie, poszukaj w manualu jaki był zalany fabrycznie i taki zalej. Ewentualnie, jak przód miałeś za miękki to zalej stopień gęstszy, będzie ciut sztywniejszy.
No hope. no cure. No problem.
Terror
Administrator

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê