HM CRE nagle gaśnie
• Strona 1 z 1
HM CRE nagle gaśnie
Witam, mam problem ze swoim HM CRE 50. Raz odpali, raz nie. Raz pochodzi dłużej, raz krócej. tzn jak jest zimny odpala i chodzi paredziesiat sekund, jak jest cieplejszy to juz krocej. Jak sie uda pojechac to przerywa, strasznie kopci i w koncu gasnie. Był taki odpał, że przejechałem 1km normalnie pozniej zaczal szarpac, przerywac i zgasl. Nie wiem juz o co mu kur** chodzi!
Generalnie zrobiłem juz te rzeczy:
Swietnie przeczyscilem gaznik...
Wymieniłem fajkę
Wkładałem inną, używaną, dobra swiece, dalej to samo zachowanie
Sprawdzilem przewody
Wyczyściłem bak
Sprawdziłem wydech
Wyczyscilem filtr powietrza
Była jedna rzecz która mnie zdziwiła po odkreceniu swiecy, swieca byla uwalona jakims czarnym nalotem, taka okopcona... wyczyscilem i wlozylem, odpalilem i zgasl, wtedy wykrecilem swiece i swieca byla mokra.
Pomysły się kończą a sezon wraz z nimi... Pomocy!
Doradzcie, bo dzwonilem do goscia od ktorego kupilem, on mowil ze niedawno byl remont silnika takze, zadne uszczelki i tego typu sprawy powinny byc ok, mowil ze to raczej cos z zaplonem. Mam watpliwoci do cewkomodułu i drugiego modułu nie wiem co to jest, napsiane jest tylko Electronic Flasher. Co sądzicie o tym czy warto kupowac ten cewko moduł czy to moze byc jeszcze cos innego?

Generalnie zrobiłem juz te rzeczy:
Swietnie przeczyscilem gaznik...
Wymieniłem fajkę
Wkładałem inną, używaną, dobra swiece, dalej to samo zachowanie
Sprawdzilem przewody
Wyczyściłem bak
Sprawdziłem wydech
Wyczyscilem filtr powietrza
Była jedna rzecz która mnie zdziwiła po odkreceniu swiecy, swieca byla uwalona jakims czarnym nalotem, taka okopcona... wyczyscilem i wlozylem, odpalilem i zgasl, wtedy wykrecilem swiece i swieca byla mokra.
Pomysły się kończą a sezon wraz z nimi... Pomocy!
Doradzcie, bo dzwonilem do goscia od ktorego kupilem, on mowil ze niedawno byl remont silnika takze, zadne uszczelki i tego typu sprawy powinny byc ok, mowil ze to raczej cos z zaplonem. Mam watpliwoci do cewkomodułu i drugiego modułu nie wiem co to jest, napsiane jest tylko Electronic Flasher. Co sądzicie o tym czy warto kupowac ten cewko moduł czy to moze byc jeszcze cos innego?
- Saymon5139
- Świeżak
- Saymon5139
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości