WypadajÄ…cy simering
• Strona 1 z 1
WypadajÄ…cy simering
Cześć
Mam mały problem z wypadającym simeringiem na wale. Za cholerę nie mogę go przymocować tam, co go wcisne to wypada z jakiegoś powodu, nawet kropelką go skleiłem i potrzymał 2 dni i znów wypadł. Simering jest dobry ale że wypada to olej wycieka masakrycznie. Są lekkie luzy na wale ale czy to może być przyczyną?
Mam mały problem z wypadającym simeringiem na wale. Za cholerę nie mogę go przymocować tam, co go wcisne to wypada z jakiegoś powodu, nawet kropelką go skleiłem i potrzymał 2 dni i znów wypadł. Simering jest dobry ale że wypada to olej wycieka masakrycznie. Są lekkie luzy na wale ale czy to może być przyczyną?
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
luzy na wale przyczyną nie są. luzy na wale mogą sie przyczynić do szybszego zuzycia simmeringa. ja bym wymieniał łozyska
ale rób jak chcesz
oczysc dobrze gniazdo w karterze i sam simmering i wklej go na klej do gwintów i łozysk.

oczysc dobrze gniazdo w karterze i sam simmering i wklej go na klej do gwintów i łozysk.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Przetestuje jutro ;p co do walu to na razie nie ma ogromnych luzów by wymieniać łożyska.
A jeszcze jedno pytanie: biały dym z tłumika ? pierścienie przepalone czy olej się dostaje do silnika gdzieś gdzie nie powinnien?
A jeszcze jedno pytanie: biały dym z tłumika ? pierścienie przepalone czy olej się dostaje do silnika gdzieś gdzie nie powinnien?
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
moze simmering padł z drugiej strony i pobiera ci olej ze skrzyni
nie ma czegos takiego jak ogromne luzy by wymieniac łozyska. na wale nie ma byc w ogóle luzu
nie ma czegos takiego jak ogromne luzy by wymieniac łozyska. na wale nie ma byc w ogóle luzu

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Powracam z problemem
Już wiem co to chińczyk ;p
Za cholerę nie idzie tego zatrzymać, co chwila wypada, kupiliśmy nowy oryginalny i dalej to samo, klej nic nie daje, bo się rozpuszcza w wysokiej temperaturze, hermetyk to samo.
Tyle że co jest tego przyczyną? a nie jak to zrobić?
Komprecha, jak sprawdzić kompresję? Bo np jak otwieram bagnet oleju to aż syczy od powietrza, czyli jest podciśnienie wysokie.
Podejrzewam że to coś z powietrzem będzie o to ono wywal simering. Może jakaś rada ?:) bo już sił nie mam do niego

Za cholerę nie idzie tego zatrzymać, co chwila wypada, kupiliśmy nowy oryginalny i dalej to samo, klej nic nie daje, bo się rozpuszcza w wysokiej temperaturze, hermetyk to samo.
Tyle że co jest tego przyczyną? a nie jak to zrobić?
Komprecha, jak sprawdzić kompresję? Bo np jak otwieram bagnet oleju to aż syczy od powietrza, czyli jest podciśnienie wysokie.
Podejrzewam że to coś z powietrzem będzie o to ono wywal simering. Może jakaś rada ?:) bo już sił nie mam do niego

Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
cisnienie sprawdzisz cisnieniomierzem ;P wkręcanym zamiast swiecy. to ze wali cisnienie jak odkrecisz korek to norma. kup klej di gwintów i wklejania łozysk i uszczelniaczy i na to wklej a nie na jakies lepiki nie wiadomo do czego
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości