Problem z gaźnikami - GSXF 89r
• Strona 1 z 1
Problem z gaźnikami - GSXF 89r
Witam, w moim moto po zimie gaźniki chyba szlak trafił... nie wiem co sie dzieje... Nie mam ssania - a miałem, pozatym ciągle gaśnie na wolnych obrotach przy zupełnie rozgrzanym silniku, chwilkę ładnie chodzi na 1000 obrotach i po chwili spada nisko aż zupełnie gaśnie silnik...Niskie obroty falują... Śruba regulująca jest tak czuła ze lekki jej ruch powoduje skok obrotów do 3000 ... Czy ktoś miał podobny problem? Czy synchro coś tu pomoże?
-
MIK - Świeżak
Jest problem
Witam. Problem leży w gaźnikach.
Odsyłam do mojego postu tutaj (otwórz link) gdzie opisałem problem. W twoim przypadku możesz zakładać z nowych roczników bez problemu (masz gardziele 33mm to git).
Jedyna dziwna sprawa to że akurat po zimie to się stało jak moto nie był ruszany. Kiedy ostatnio było synchro i czyszczenie gaźników? Jeśli membrany są ok to synchro i czyszczenie powinno załatwić sprawę.
Co znaczy nie masz ssania? Zerwała się prowadnica czy linka otwierająca?
Odsyłam do mojego postu tutaj (otwórz link) gdzie opisałem problem. W twoim przypadku możesz zakładać z nowych roczników bez problemu (masz gardziele 33mm to git).
Jedyna dziwna sprawa to że akurat po zimie to się stało jak moto nie był ruszany. Kiedy ostatnio było synchro i czyszczenie gaźników? Jeśli membrany są ok to synchro i czyszczenie powinno załatwić sprawę.
Co znaczy nie masz ssania? Zerwała się prowadnica czy linka otwierająca?
Suzuki GSX 600 F '88 - like a dinosaur: OLD BIG and fu***n' heavy 

-
JohnnyKiller - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości