Problem z gaśnięciem.
• Strona 1 z 1
Problem z gaśnięciem.
Witam.
Posiadam motocykl Yamaha XJ 750 z 84' roku. Niestety kilka problemów dręczy mój jednoślad. Najgorszym z nich jest ciągłe gaśnięcie. Do tego, jakże leciwego już silnika wlany był olej 10w40, który był poprostu zbyt żadki. Po zmianie oleju na 20w50 wydawało się że problem gaśnięcia minął. Niestety po zrobieniu około 100km problem powrócił. Podczas jazdy nagle motocykl z bliżej nie określonych przyczyn gaśnie. bardzo proszę o poradę.
Pozdrawiam
Posiadam motocykl Yamaha XJ 750 z 84' roku. Niestety kilka problemów dręczy mój jednoślad. Najgorszym z nich jest ciągłe gaśnięcie. Do tego, jakże leciwego już silnika wlany był olej 10w40, który był poprostu zbyt żadki. Po zmianie oleju na 20w50 wydawało się że problem gaśnięcia minął. Niestety po zrobieniu około 100km problem powrócił. Podczas jazdy nagle motocykl z bliżej nie określonych przyczyn gaśnie. bardzo proszę o poradę.
Pozdrawiam
- kudlaty_888
- Świeżak
To moze byc wszytstko co gasi silnik, czyli zachecam przestudiowanie manuala i eliminacje elektrycznych chochlikow.
Stopka, czuknik upadku, zabrudzone styki w tym styki akumulatora itp.
PS: Na zadnym oleju nie ma informacji o jego gestosci!
Stopka, czuknik upadku, zabrudzone styki w tym styki akumulatora itp.
PS: Na zadnym oleju nie ma informacji o jego gestosci!
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Jest to bardziej tak jakby odcinał zapłon. Przypadkiem zauważyłem że przy gaśnięciu wskazówka obrotomierza szaleje. Czujnika stopki nie ma. Styki wszystkie przejżałem i wyglądają na zdrowe. Cewki maja opór 3.3. Szukałem wszystkiego co mogłoby wiązać się z elektryką i nie znalazłem tam żadnego błędu. Ostatnio został wymieniony regulator napięcia (który był wadliwy) oraz akumulator.
- kudlaty_888
- Świeżak
-Zobacz czy nie masz zasyfionego ukladu paliwowego.
Od baku po weze, filtr i pelne czyszczenie gaznikow.
Zalej najlepszym paliwem V-power Raceing.
-Przygladnij sie przewodom wysokiego napiecia, w przypadku wymiany musza byc szczelnie zaklejone (przy deszczu beda sie dziac jaja).
- Ze shematu widze ze neutral i przelacznik sprzegla nie pozwola tylko uruchomic startera, a stopka zaswieca tylko zarowke.
Dla pamieci:
str 268
http://www.scribd.com/doc/45166761/Yama ... ice-Manual
Od baku po weze, filtr i pelne czyszczenie gaznikow.
Zalej najlepszym paliwem V-power Raceing.
-Przygladnij sie przewodom wysokiego napiecia, w przypadku wymiany musza byc szczelnie zaklejone (przy deszczu beda sie dziac jaja).
- Ze shematu widze ze neutral i przelacznik sprzegla nie pozwola tylko uruchomic startera, a stopka zaswieca tylko zarowke.
Dla pamieci:
str 268
http://www.scribd.com/doc/45166761/Yama ... ice-Manual
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Witam.
Chciałbym powrócić do tematu. Niestety dalej coś gnębi mój motocykl ( Yamaha XJ 750 84' ). Problemem było ciągłe gaśnięcie motocykla. Część przyczyn udało się usunąć. Poprawę widać lecz daleko jeszcze do pożądanego efektu. Otóż motor po odpaleniu, np. po nocy, gaśnie przez pierwsze pół godziny do godziny. Później mu "przechodzi". Jest to dosyć uciążliwe. Zdarza się, że w momencie gaśnięcia wariuje wskazówka obrotomierza. Nie mam pojęcia co może być przyczyną wiec bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Chciałbym powrócić do tematu. Niestety dalej coś gnębi mój motocykl ( Yamaha XJ 750 84' ). Problemem było ciągłe gaśnięcie motocykla. Część przyczyn udało się usunąć. Poprawę widać lecz daleko jeszcze do pożądanego efektu. Otóż motor po odpaleniu, np. po nocy, gaśnie przez pierwsze pół godziny do godziny. Później mu "przechodzi". Jest to dosyć uciążliwe. Zdarza się, że w momencie gaśnięcia wariuje wskazówka obrotomierza. Nie mam pojęcia co może być przyczyną wiec bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
- kudlaty_888
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości