Motor pobiera olej(kopci)
• Strona 1 z 1
Motor pobiera olej(kopci)
Witam
Mam pytanie dotyczÄ…ce brania oleju przez silnik motocyklowy.
Z początku zaczął kopcić trochę potem coraz to więcej a teraz już dymi niesamowicie moje pytanie dotyczy tego czy zmiana pierścieni załatwi sprawę ?? motorem śmigam raczej rekreacyjne to yamaha xt jest w dobrym stanie wszystko pięknie działa tylko to przyprawia mnie o nerwy.
Nie chce wymieniać tłoka co też za tym idzie szlifować cylindra chce po prostu ograniczyć spalanie oleju czy zmiana pierścieni rozwiąże mój problem ??:)
Mam pytanie dotyczÄ…ce brania oleju przez silnik motocyklowy.
Z początku zaczął kopcić trochę potem coraz to więcej a teraz już dymi niesamowicie moje pytanie dotyczy tego czy zmiana pierścieni załatwi sprawę ?? motorem śmigam raczej rekreacyjne to yamaha xt jest w dobrym stanie wszystko pięknie działa tylko to przyprawia mnie o nerwy.
Nie chce wymieniać tłoka co też za tym idzie szlifować cylindra chce po prostu ograniczyć spalanie oleju czy zmiana pierścieni rozwiąże mój problem ??:)
-
woj2900 - Świeżak
na pewno rozwiąże. pytanie na jak długo ? zdejmij cylinder i posprawdzaj wszystko. uszczelniacze zaworowe, stan tłoka, stan pierscieni. jak tłok ledwo zipie to warto dołozyc troche i go wymienic.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości