MOJA HONDA NS1 NIE MA ISKRY POMOCCY!!!
• Strona 1 z 1
MOJA HONDA NS1 NIE MA ISKRY POMOCCY!!!
Ostatnio mmoje moto zaczełło gasnąc w czaje jaazdy. Lekcewazyłem to ponieważ po tym gdy mi zgasła odpalałem ją i ruszałem w dalszą drogę. Jakieś 3 dni temu zajechałem nią do garażu tak jak zwykle. Postawiłem ją i wydawałlo mi sie żże jest wszysyko wporzządku, a gdy chcialem ja zapalić następnego dnia niestety nie udało mi się to. Nie wiem co sie z nia moze dziać. nie mam akulatora, wiec widze czy prad dochodzi do kontrolek(dochodzi,świecą) Nie wiem czy jest to wina modułlu zapłonowego czy cewki. PROSZĘ O POMOC
- mercator256
- Świeżak
To jest raczej wina cewki . U mnie w aprilce sr jak sie cewka zagrzała to gasł i po chwili palił normalnie
Honda Cbr 125 | http://www.bikepics.com/members/mateusz1605/05cbr125/
-
Mateusz1605 - Świeżak
Mam identyczny problem, co Kolega mercator256, ale w starej Hondzie CB 450S. Postawiłem na cewkę i nawet ją już wymontowałem. W manualu wyczytałem, że rezystancja uzwojenia pierwotnego ma być 0,47Ohm i tak jest. Rezystancja uzwojenia wtórnego winna być 8,9 (+-0,9)kOhm, a jest 18,89kOhm. Czy to oznacza, że cewka jest definitywnie padnięta?
- RayoV6
- Świeżak
sorry ze ruszma satry temat ale co naprawiles motor bo ja mam teraz identyczne objawy tylko ze zaczol nagle przerywac i zgasl
- pollo155
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości