Rozrusznik sprawny ale zakrecic nie chce..
• Strona 1 z 1
Rozrusznik sprawny ale zakrecic nie chce..
Cos w mojej Hondzie nie tak..Akumulator mi rozladowala.Podlaczylem kablami ja do akumulatora wielkiej pojemnisci od ciagnika( 12V),przekrecam kluczyk w stacyjce,kontrolki sie zapalaja,prad jest,sprawdzam swiatla,klakson.Ok.Ale wciskajac starter -kontrolki "siadaja",ledwo sie palÄ…, rozrusznik zakrecil max wolno i stanal,a potem slychac stukanie z wlacznika elektromagnetycznego,rozrusznik juz nie kreci.Podlaczylem wiec kabel "Plusa "bezposrednio do rozrusznika i nic,ledwo ruszyl i stanal.O co chodzi??
Prosze o pomoc
Ten drugi akumulator jest sprawny.Po tym jak przygasaly kontrolki w hondzie i nie chcial krecic rozrusznik potem dlugo szybko sprawnie krecil zimnym silnikiem ciagnika,rozrusznik w hondzie tez OK
Prosze o pomoc

Ten drugi akumulator jest sprawny.Po tym jak przygasaly kontrolki w hondzie i nie chcial krecic rozrusznik potem dlugo szybko sprawnie krecil zimnym silnikiem ciagnika,rozrusznik w hondzie tez OK
CB 750 F2 RC04
- drahma
- Świeżak
nie wiem ale obwinalbym za to rozrusznik podejrzewam ze masz przrebicie na nim alebo poprostu masz zanieczyszczone styki sprawdz elektryke a potem rozusznik podrzuc do elektryka niech go sprwdzi.. pozdro
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości