brak ograniczników skrętu w husqvarna sm 125
• Strona 1 z 1
brak ograniczników skrętu w husqvarna sm 125
SIema, byłem oglądać huskę http://otomoto.pl/husqvarna-sm-125-sms- ... 32121.html no i nie miała ograniczników skrętu ;/ biła przy max skręceniu kierownicy o owiewki stelażem kierunków przednich ;/ aż do wytarcia jej. Sprzedający "niby" nic nie wie... moto ma małe ryski na osłonie przednich lag i na owiewkach chyba tylko po prawej stonie ale te otarcia nie wyglądają groźnie.. podejrzewam ze moto miało większy dzwon i było coś grzebane lub prostowane lub wymieniane ;/ z tego co wiem to chyba powinny być w tym motocyklu ograniczniki ;O ( mylę się ?? ) wydaje mi się ze gdyby moto poleciało na jeden bok to tylko jeden ogranicznik by padł a tam nie ma dwóch, ogólnie to nie czułem zeby moto ściągało na jaką kolwiek stronę ; )) pozdrawiam.
PS. pomiar kompresji bez przekręcenia manetki na maxa ( nie ruszając jej w ogóle) rózni się wynikiem czy nie ???
PS. pomiar kompresji bez przekręcenia manetki na maxa ( nie ruszając jej w ogóle) rózni się wynikiem czy nie ???
- płytek100
- Świeżak
a nie mozesz po prostu oczami zobaczyc co sie stało z ogranicznikami ? na półce dolnej są wypustki a w ramie masz jakieś srubki ew tez wypustki. zobacz czy nie jest to pourywane. huska jest podobna do ktma a ja w ktmie mam regulowany promien skrętu wiec i ty to powinieneś miec. ew zobacze u kumpla jak u niego jest i podesle foto ale to za kilka dni dopiero bede u niego
hmm skoro jest zalecane na otwartej przepustnicy to mooze i sie róznić ale mysle że w 2T to wiekszego znaczenia nie ma
choc moge sie mylic ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Aha przypomniałem sobie ze na oględzinach dostrzegłem brak 2 srubek w elemencie teleskopu. Czy dobrze może mi się wydawać ze wkęcone tam srubki to mogły być ograniczniki ?? dodaje foto ( zdjęcie znalezione w internecie, nie jest to motocykl który oglądałem)
Maciu jakich cylkach ;O ;|
Maciu jakich cylkach ;O ;|
- Załączniki
-
- husqvarna sm 125.jpg (109.24 KiB) PrzeglÄ…dane 1535 razy
- płytek100
- Świeżak
tak tez wiem ze powinno sie otwierac manetke. z tym że wszystkie poradniki "jak" sa głownie do 4T. nie chce strzelac ale tak na zdrowy rozum i bez otwartej manetki cylek sie napełni powietrzem spokojnie
poprzez wydech chociażby bo w koncu nie ma zadnych zaworów które by to blokowały.
co do tematu głownego
http://archiwumallegro.pl/yamaha_wr_yz_ ... 88301.html
tu są półki z innego moto widac na fotce na dolnej półce przy tej rurce takie 2 sześciany z obu stronach to są własnie ograniczniki

co do tematu głownego

tu są półki z innego moto widac na fotce na dolnej półce przy tej rurce takie 2 sześciany z obu stronach to są własnie ograniczniki

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości